Annorlunda hotellupplevelse i Vasa

Hotellvistelsen sponsrades av Sokos Hotel och Visit Vaasa

Ni vet de där hootellupplevelserna man minns. Hotellen som erbjuder något unikt, något mer än bara en plats att sova och en god frukost morgonen efter. Ett rum som får en att kliva in, stanna upp och wooow. Lite så känns det när jag går inte i det här hotellrummet på Sokos Hotel i Vasa som fått namnet skärgårdsrummet och följer det temat fullt ut. Inte en enda detalj har lämnats åt slumpen. Det var i våras, när det fortfarande låg snö på marken, som jag fick chans att bo här ett par nätter.

Det är som att komma in i en stuga i skogen och kastas in i 1920-talets skärgårdsliv. Till och med badrummet har designen av ett utedass. I rummet finns en vacker gammal kista där kaffet och vattenkokaren fått ta plats. I taket hänger det brödkakor och i rummet finns lyktor utspridda. När solen är påväg ner och letar sig in genom fönstren strax efter sextiden så njuter jag av att ta in allt det konstiga och häftiga med det här rummet.

Upplevelsen av hotellrummet börjar redan utanför.

Det märks att det är någon som lagt ner själ och hjärta i utsmyckningen av det här rummet. Allting är material och prylar som de samlat in och återanvänt, till och med träplankorna för väggar och tak. Ingenting nyproducerat här. Som sagt, äkta stugkänsla.

Utedass-badrummet, lägg märke till den gulliga flaskan för tvålen till höger.

Känslan när jag ska sova påminner också lite om att vara i en stuga i skogen. Men tackolov är jag ju i ett stort hotell, omgiven av flera andra rum och hotellgäster. Att sova helt ensam ute i en skog, i en enslig stuga, skulle jag inte fixa. Så detta känns som en alldeles lagom variant.

Är man inte sugen på just denna så har hotellet några andra olika typer av temarumhär kan du läsa mer om temarummen på Sokos hotel.

Ett annat rum på temat skärgård är norrskärrummet som beskrivs med orden ”… en modern strandstuga. Den fräscha och färggranna stilen i rummet piggar upp även trötta resenärer”. Själv blir jag lite extra nyfiken både på skogsrummet och ateljé-rummet.

Frukosten på Sokos Hotel Vaakuna

Hotellet ligger inne i köpcentret Rewell Center (en typisk 60-talsbyggnad) men har med sin restaurang lyckats skapa som en liten oas här inne med väldigt härlig stämning. På eftermiddagen när jag kommit fram sitter jag här med en kopp kaffe och nästa morgon får jag testa på frukosten. Det ska visa sig att den inte gör mig besviken. Kanske är det de spännande och nyttiga pulvren som imponerar på mig, eller inslagen av havtorn som det växer massor av här längs Vasas kust.

Linfrön, havstornspulver, pulver på aroniabär och speltvete. Bara att strössla på över yoghurten.

Gillar också stilen med de rustika krukorna för müsli och annat.

En sak ni ska lägga märke till på min tallrik är kaffeosten, eller brödost som det heter i Finland. I norra Sverige (och Finland?) har vi den i kaffet men här i södra Finland är det vanligt att äta som den är med till exempel hjortronsylt.

Passande nog under min vistelse i Vasa och boendes i detta skärgårdsrum så gjorde jag ett besök ute i den riktiga skärgården. Läs mer om mitt besök i Kvarkens skärgård – Finlands enda naturvärldsarv.

Gillar som sagt hotell som ger en unik upplevelse och ett annat hotell jag besökt tidigare som också erbjuder något annorlunda är Downtown Camper i Stockholm.

Har du besökt något speciellt hotell som du minns extra tydligt?

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

6 Kommentarer

 1. 28 oktober, 2018 / 06:15

  Vau, inte visste jag att det fanns så spännande hotellrum i Vasa! Synd att jag bor så nära, annars hade jag kunnat ta in där nästa gång jag besöker staden. Men det går ju alltid att rekommendera till folk.

  • Jennifer Sandström
   Författare
   30 oktober, 2018 / 11:10

   Eller så kanske du vågar dig på en staycation, en hemester? :O

 2. 28 oktober, 2018 / 10:46

  Men WOW! Vilket hotell! Dit vill jag åka!

  • Jennifer Sandström
   Författare
   30 oktober, 2018 / 11:09

   Visst är det ganska häftigt! :D

 3. 13 november, 2018 / 05:50

  Vad fint rum! Vad roligt att göra dem speciella på det där sättet! :D

  • Jennifer Sandström
   Författare
   14 november, 2018 / 09:20

   Jaaa, de har verkligen ansträngt sig här! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?