Jennifer sandström

Älskar redan Madrid.

Hallå! Vi tog oss helskinnade till Madrid. Läste om en så hemsk olycka om en svensk familj som krockade i morse just här utanför staden. Trafiken här är lite mindre sansad och osäker, men vägarna i sig är egentligen inte så svåra att köra på. Vi har dessutom kört med offline-kartor i navigator-appen Here – rekommenderar starkt framför alla vanliga navigatorer!

Hur som helst hörni. Vi droppade bilen på flygplatsen och tog tunnelbanan in till stan. Ett byte och två hållplatser senare landade vi i Madrids kanske finaste lägenhet. Vi hyr ett rum här genom airbnb och det här är nog vårt hittills bästa val (peppar peppar). Men KOLLA hur fint det är!

Våran host är fantastiskt gullig. Vi har ett rum med privat badrum och så har hon köpt så det finns frukost till oss, frukt och kaffe osv. Dessutom finns det inte bara tillgång till tvättmaskin utan hon vill helst tvätta kläderna åt oss! Lyx?! Klockan är tio i elva nu och hon ropade precis “jag går ut och äter middag ciaaaao!” Spanien i ett fantastiskt litet nötskal!

Området är amazing. Det ligger precis vid tunnelbanestoppet Alonso Martinez och precis intill ett av de coolaste hipster områdena. Fått en så himla bra känsla av alltihop här redan. Och inte det klassiska att “åh vi är så hipster och så himla coola” utan mer jordnära och nice liksom. Det kanske inte makes någon sense alls? Hehe

Min pojkvän lämnade mig på det coolaste caféet/baren för lite ensamtid, på min begäran. Och jag njöt så himla mycket!

Ett glas rött och min bok och så jag bara mina tankar för en liten stund. Så fint!! 

Sen kurrade magarna och vi hittade ett pizzaställe som var snabbmat rakt igenom men ändå så himla mysigt? Äh jag vet inte vad det är med den här staden, men känslan jag fått här är bara så mycket annorlunda (läs bättre) än den jag fick i Barcelona! Alla pratar så himla gott om Barcelona, men varför? Det känns som om vi måste ha missat en stor del där? Partylivet kanske? Eller så är vi alla bara olika :)

Kan ha berott på hungern, men den simpla pizzan var magiskt god?!

Okej ska sluta nu, blir väl bestulen eller ramlar i en trappa eller något om man fortsätter med den här positiva tonen.

Puss och kram!

FÖLJ:

4 svar

  1. Härligt att du gillar Madrid! (Jag har inte varit där) Det gäller ju att resa runt och hitta de ställen man själv gillar. Att alla svenskar berömmer samma ställen beror ju oftast på att alla har varit på samma ställen, haha. Jag gillar iofs Barcelona, men mina favoritstäder i Spanien är Sevilla, Valencia och Tarragona!

    1. Är så kul när du kommenterar Helena!! Du har ju lite erfarenhet när det kommer till resande också ;) Och det du säger stämmer nog! Det är därför det är så spännande att upptäcka nya ställen, man vet aldrig vad man ska fatta tycke för :) Nu vill jag ju hemskt gärna uppleva södra Spanien också!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.