Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Klarar man sig med engelska i Spanien?

Okej, om vi ska vara ärliga så är det rätt svårt att klara sig utanför turist-Spanien om man inte kan spanska. Även om jag inte direkt attraheras av “we speak English”-skyltarna så underlättar det helt klart om de åtminstone förstår ett par ord engelska. Det gör de dock inte på många av de lite mer udda platser vi besökt. Så därför är jag otroligt tacksam att min pojkvän förstår och pratar ok spanska, det har helt klart hjälpt oss i många situationer.

Man kan också bara vara lite YOLO och åka till Spanien utan att kunna spanska – det kan bli en spännande upplevelse!

Igår gick jag in i en underklädesbutik och av förklarliga skäl väntade T utanför. Vad är det med män och känna sig obekväma i sånna omgivningar? Hehe. Jag hittade en hur skön bh som helst – ni vet utan byglar. Är så trött på behåar egentligen och vill bara let them boobs free. Hur som helst, bestämde mig för att köpa den. Går fram till kassan och säger ett glatt Hola! – tjejen i kassan ser nästan livrädd ut, uppenbarligen för att jag både ser ut och låter utländsk. Jag försöker säga den här behån vill jag köpa “this yes” och de andra “these ones no” varpå hennes kollega säger något på spanska till henne som jag antar är typ “hon vill köpa den där”.

Allt går fint, tills jag råkar dra ut mitt kort för snabbt – ingen av oss inser det och de försöker förklara att köpet ej gick igenom. På spanska. Så jag förstår ju ingenting. Går ut och hämtar min pojkvän, konversationen är fortfarande rätt vilsen men vi lyckas göra betalningen igen och allt går bra tillslut! Pjuh.


Eller när jag försökte prata på en restaurang och bara får som svar “no ingles” – vad ska jag göra då?? Började nästan gråta pga befann mig i ett väldigt känsligt mood, haha. Då tar min pojkvän över. Eller när jag ringde vår airbnb-host i San Sebastián – som inte heller pratade engelska. Ibland vill man bara lägga sig med fötterna rakt upp i luften och ge upp alltså.

Det svåra är liksom att jag inte kan någon spanska och de förstår inte ett ord på engelska, inte ett enda. De såg ut som frågetecken när jag öppnade munnen. Så tips: om du åker till Spanien och inte kan spanska, ta i alla fall med någon typ av lexikon!

/Mvh, turisten

FÖLJ:

10 svar

  1. Håller med om att de kan vara dåliga på engelska i Spanien, men vi brukar inte låta det hindra oss. Jag har iofs läst lite spanska i skolan, men sen finns ju Google translate och teckenspråk :) Fascinerande nog är de MYCKET bättre på engelska både i Albanien och Makedonien!

  2. Haha, känner sååå igen mig från när jag varit i Spanien några gånger! Men jag tycker att det är riktigt charmigt, så länge man inte råkar ut för såna situationer där det verkligen är handikappande och man måste kunna göra sig förstådd. Att bara peka och gestikulera brukar funka bättre än man tror, och det känns som att man kommer närmare människorna när man kommunicerar med enbart kroppsspråk :)

  3. Snappade upp det här med mjuk bh alt utan bh och min bästa vän har världens bästa uttryck för att gå runt utan bh “bangla fritt” som i meningen “jag banglar fritt” (jag har ingen bh) eller “man får inte bangla fritt i tvättstuga”. Prova själv, skitbra ord!

  4. Hihi, kan inte vara så lätt nej att kommunicera i ett land där man sällan har ett gemensamt språk :’) Men IBLAND kan det ju vara en del av charmen, ifall det inte är något väldigt viktigt ärende som man inte kan kommunicera fram med teckenspråk etc.. ;) Fast mja, oftast rätt frustrerande kanske ändå, men eventuellt nåt man kan skratta åt i efterhand!

    Jag har förresten en facebook-grupp där man kan dela och läsa rese- och utlandsrelaterade blogginlägg (1 inlägg/dag som gäller) – även “tillfälliga” resebloggare är välkomna och man får även vara med fast man inte ens bloggar överhuvudtaget, utan går också bra att vara med bara för att man är intresserad av resor och kanske vill hitta inspiration och hitta intressanta resebloggar, diskutera etc – på så vis är gruppen öppen för så många som möjligt vilket leder till mer synlighet för bloggarna :) Ifall du är intresserad och kanske vill ha några till besökare på bloggen på köpet så heter gruppen “Rese- och utlandsbloggar” och borde hittas på denna adress: https://www.facebook.com/groups/reseochutlandsbloggar/ (ifall länken inte funkar så sök manuellt) :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.