Jennifer sandström

All you really need.

You don't need expensive clothes, the perfect body, lots of money, a big house or even the perfect partner. To be happy, all you need is a mind.

Jag saknar mina Emmor något otroligt mycket, som vanligt. Men ibland lite extra mycket. Särskilt när Frosten skickar ord som dessa ovan för att muntra upp – och hon lyckas ta ner Grubblifer på jorden med sin klokhet och trygghet. För det är ju så, allting sitter i våra tankar. Och vi kan ändra vårt sätt att leva genom att ändra våra tankar – det är rätt otroligt när man tänker på det. Tankekraften har enorm power, och det kan vara värt att påminna sig själv om det då och då.

Så, kom ihåg, all you need to be happy, is a mind – och om du har det kan du skapa din verklighet så som du önskar eller lära dig att acceptera och vara nöjd med det du har här och nu.

20140806-182124-66084716.jpgEtt lekfullt sinne skadar inte heller har jag hört.

FÖLJ:

3 svar

  1. Men ärligt talat, det där betyder ju faktist ingenting :D. Bara tomma ord, jag menar inte att din vän inte bryr sig om dig för det gör hon helt säkert men alla dessa klyschor, tänker man ett steg längre och förstår vad det egentligen skulle innebära om de var sanna så upptäcker man rätt snart att de inte stämmer eller hur? Alla människor som har det svårt på olika vis; blir sjuka, råkar illa ut i arbetslivet eller i relationer, barn som föds i familjer där det förekommer misshandel och andra övergrepp, människor som genom hur deras hjärnor fungerar rent biologiskt har ett mer eftertänksamt eller kanske depressivt sinnelag etc etc etc, visst, de har nytta av att ha “a mind” men… Jag vet att du är ung och kanske behöver “hålla dig i” något men tror inte alls att ett grubblande sinnelag behöver vara till någon nackdel, det är säkert en del av det som är du rent personlighetsmässigt. Du kommer i såfall inte ha någon glädje av att gå emot det för mycket om det inte handlar om totalt obefogad oro och rädsla förstås (exempelvis att någon kan ha en sociel fobi som hindrar dem från att våga prova nya sammanhang?) Läs gärna “Psyksnack! Stick hål på självhjälpsmyterna.” för att förstå mer vad jag menar. Jag läser själv till psykolog och bland de största utmaningarna som psykologin som vetenskap står inför är alla dessa mer eller mindre outbildade coacher som erbjuder quick fixes och ställer till det i folks liv, både privat och på arbetsplatsen. Kram och lycka till framöver!

    1. Ja alltså, som vanligt tar inte dessa inspirerande citat hänsyn till världens orättvisor. Och som vanligt kan man vrida och vända på saker i all evighet. I det här fallet hade det och göra med något privat i mitt liv just nu där hjärnan grubblade till ingen nytta :-)
      Vad tycker ni som pluggar till psykologer om det här med “positiv psykologi” och de som pluggar för att bli någon sorts livscoacher? Personligen tycker jag det är rätt fånigt med alla “mer eller mindre outbildade coacher” samtidigt som jag tror vissa av oss har så pass simpla problem att det kan “räcka”. Och jag hatar att det är så – men “självhjälpsmyterna”/klyschorna/de tomma orden fungerar sanslöst bra på mig. Varför sluta med ett vinnande koncept? ;) Tack för inputen hur som helst, alltid intressant att höra olika åsikter och synvinklar. Kram!

    2. Blev lite ledsen av din kommentar. Tror många lyfts aw LOA och av klyschor. Jag gör det i alla fall. Tror man kan “lura sig själv” lyckligare än vad man är :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.