Jennifer sandström

Tallinn över en dag.

Hoppade på färjan i morse som går från Helsinki till landet lite söderut: Estland. Det var min första gång där och jag tyckte Tallinn var en söt liten turiststad.färja till TallinnFärjan tar två timmar och är rätt nice när man kan sitta ute på däck och sola. Men när man tröttnar på det och gått igenom taxfreen två gånger samt sett allt annat som finns att se, då önskar man att man hade med sig en bok eller till och med kortlek.

Det går inte att undvika det faktum att Tallinn är lite byggt för turisterna från Finland och andra länder som kommer via färjorna. Du hittar allting där på finska och det är souvenirbutiker i vartenda hörn. Men det blir ju så när sådant uppenbarligen lockar och säljer. Det som lockar och säljer mest dock är alkoholen. Finnarna åker hit och tar med sig backar med öl och cider och sprit. De har antingen med sig en liten väska på hjul eller köper små vagnar att dra allting på, haha…

Hur som helst: söta byggnader!

Tallinn old townGamlastan TallinnTallinn Estland

Såg en finsk och svensk flagga och tänkte åh! gick närmare och insåg att det var, ja, detta…
svenskt i tallinnHittade dock något annat som var svensk. Någon av våra kungar som åkte hit och bestämde sig för att starta en skola. Adolf Gustav-skolan någonting. Tydligen den äldsta i Estland om jag minns rätt av allt den gamle damen började berätta för mig, hon var nämligen överlycklig över att få besök i sitt lilla museum!

Vacker vy.
Tallinn utkiksplatsTallinn vacker vy
Åt lunch på en restaurang som serverade bröd i en hundmatskål.
Manna La Roosa Tallinn
Restaurangen, Manna La Roosa i Tallinn, var i övrigt helt awesome. Så sjuk inredning som underligt nog gick ihop väldigt bra och resulterade i sjukt ball. Blev lite smått kär och smått inspirerad till mitt egna framtida Pippi-hus!
Manna La Roosa restaurant
Avslutade allting med en mojito, yumyumyum, (och en öl för sällskapet) och hoppade sedan på färjan tillbaka till lille Finland.
Tallinn Öl

Fint fint fint att ha semester ändå.

FÖLJ:

7 svar

  1. Tallinn är fint! Antagligen har det blivit mer och mer turistigt. Första gången jag var där (ca 20 år sedan) minns jag att det var svårt att beställa på restaurangerna, och att det som stod på menyerna inte fanns. Man började med en maträtt, och så skakade servitrisen på huvudet. Då valde man en annan, men nej inte den heller. Till slut frågade man: vad finns det då? Och då pekade servitrisen på en av maträtterna, och så tog man liksom den. Typ. Ja, så gammal är jag… ;)

  2. Åh, jag kom ju hem från Tallinn i förrgår! Upplevde det faktiskt inte så turistigt (bortsett från gamla stan), kanske mest för att jag bodde hos en estnisk familj liksom som tog med mig på massa andra saker. :)

    1. Men vad sjukt haha! Hur kommer det sig att du var där hos en familj?? Förstår att det blir mindre turistig upplevelse då ja :)

  3. (Min värdbror gick på den skolan btw, haha! Gustav Adolf-skolan alltså, kul att vi vart på samma ställe typ samtidigt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.