Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Alex & Sigge och Tilde de Paula.

Bokmässans bästa

Vi började med att gå på seminarie med Alex Schulman och Sigge Eklund som befann sig på mässan med anledning av sin nyutgivna bok Tid. Som blev intervjuade av sin kvinnliga motsvarighet (typ?), syster-duon Hannah och Amanda. De promotade sin bok The Golden Year.

  

Det var både intressant och rörande (åtminstone lite när Alex fällde en liten tår). Det bästa som Alex sa var att de inombords känner sig värdelösa. Precis som vi alla känner, oavsett bedrifter i livet eller hur högt vi klättrat på karriärs- eller kändisstegen. Jag finner det intressant hur mörk/deppig Sigge sägs vara/är. “Tryggheten” som finns i det deppiga liksom, för många av oss. 

 

Och om jag får yttra min spontana reaktion om böckerna? Det känns som om det finns någon sorts djup i Tid. The Golden Year känns lite mer fluffig, inger i innehållsförteckningen attraherade mig. Medan när Amanda Schulman beskrev Alex och Sigges bok så sa hon att en bok aldrig tidigare fått henne att tänka så mycket – och därför låter den mer intressant!

Dock jobbar jag mest skönlitterära romaner just nu. Lättsmälta böcker som gör läsning lustfyllda, pga läser oftast en halv bok – så försöker “komma in i det”. 

 

Det är förresten lite speciellt att röra sig på en bokmässa bland kändisarna. Rätt vad det är springer Mark Levengood, Ernst K(ja ni vet, med den svåra stavningen), Jan Guilio etc förbi en. Här ovan en close up på Sigge och Alex påväg mot signeringen.

Nästa rörande seminarie var med Tilde de Paula Eby. Som är aktuell med boken Tiden läker inga sårHon skrev sin bok för 10 år sedan och valde en väldigt läglig tid att ge ut den med tanke på ämnet, att fly och komma till ett annat land.

 

Tilde har fantastisk utstrålning och retorik. Och en otroligt berörande historia i bagaget. Precis som de historier min mormor berättat från när hon kom som flyktingbarn till Sverige från Finland. 

 

Hon känns genomgo Tilde, väljer de rätta orden, tittar på och respekterar hela publiken och läser sedan två sidor ur sin bok som får alla där inne att vilja läsa Tiden läker inga sår. I like her! Titeln menar förresten på att visst – det blir bättre, men inte tack vare tiden utan tack vare all kärlek och värme från ens medmänniskor. Och det viktigaste hon sa var att hon hoppas att det kommer få finnas fler som henne som om 20-40 år kan stå och säga tack Sverige för att ni tagit emot mig med kärlek och låtit mig få växa upp och leva här som en av er.

Så tack för det bokmässan 2015. Jag fick inte med mig någon bok hem. Jag har precis börjat läsa Dimma över Darjeeling som är den andra boken i Mikael Bergstrands serie om Göran som förälskar sig i Indien. Fick låna boken av Julia!! Ska dock försöka nårpa åt mig lite läsning från en bok mamma köpa om positiv psykologi – sånt som är så intressant. 

Men var i alla fall väldigt mysigt att strosa runt på bokmässan. Gud så jag älskar böcker!

FÖLJ:

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.