Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

5 peppiga låtar att börja veckan med

Det finns 5 låtar som har gått runtruntrunt på min spellista hela början på det här nya året. De är ganska peppiga och sköna och ger en liksom den där boosten som man behöver nu för att fortsätta känna att man ska ta över världen. Jag vet inte riktigt hur peppiga texterna är, dels för att jag är lite dålig att lyssna in sånt när jag lyssnar på musik och gör annat, och dels för att hälften är på språk jag inte förstår. Förutom musik på svenska och engelska så lyssnar jag faktiskt mycket på franska, tyska, italienska och finska.

Foto: Tim Mossholder / Unsplash.

Varsågoda – 5 peppiga låtar


Pour les hommes – Anthony Kavanagh

Det här kan vid en första anblick verka alldeles okänd – men om du slår igång låten kommer du som sett Vaiana känna igen dig. Jag har inte sett filmen, men jag har blivit kär i musiken. Originaltiteln på engelska är You're welcome och låten fungerar riktigt bra på nästan alla språk – för det är lite melodin här som gör det. Men efter att ha lyssnat igenom alla versioner jag kunde hitta på samma låt men med olika språk, fastnade jag tillsist lite extra för den här franska varianten.

Last dance – Rhys

En svenskamerikansk tjej som först kom ut med Swallow your pride och under 2017 släppte Last dance. Kanske har den redan spelats mycket? Men jag upptäckte den nyss och även om den verkar handla om ett breakup så har den sån härlig melodi. Och kanske är den peppig för även om det tar slut så har man “gave it every goddamn chance”. Meningen jag går runt och sjunger på om och om igen är dock denna: “Oh if all we ever had was an illusion”.

Assenzio – J-AX, Fedez

Italiensk rap och en lite lustig duo som gått ihop och gjort skivan Comunisti col Rolex (kommunister med Rolex?). Och låten är nog allt annat än pepp egentligen. Assenzio betyder nämligen absint, och videon avslöjar att det inte verkar vara en så happyhappy låt. Men det är det som är så bra med att lyssna på ett språk man inte riktigt förstår – man får själv bestämma vad för typ av låt det är!

När jag kollar lite närmare är den här favoriten nog faktiskt lite peppigare både som låt och video: Senza Pagare (tillsammans med T-Pain). Fast okej, översätt inte texten, hehe.

Smoke and colors (acapella) – Nomy

Mitt peppiga tema verkar onekligen dra lite mot det självdestruktiva hållet. Eh. Men får en superhärlig känsla av den här låten. Lite typ – fck it whatever, som ju också är en ganska peppig känsla, om man vill.

What would I change it to – Avicii

Losing is only a sign It's only a sign that you really tried. PEPP!


Vi började alltså med en animerad barnfilm och sen eskalerade det lite (kanske lärde ni er något nytt om min typ av musiksmak också…). Men som sista bonustips kan vi väl sluta cirkeln tillbaka till där vi började? Min svenska favorit bland Vaiana är nämligen Vad jag kan nåPeppig och barnsäker… :-)

Foto: Nainoa Shizuru / Unsplash.

FÖLJ:

4 svar

  1. Åh Rhys är så fin, men när den kom hade vi en tuff period och jag grät till den i bilen… det gör firtfarande riktigt ont att lyssna på den låten, usch. Önskar dig en fin vecka ändå haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.