Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mina resedrömmar (och planer) 2018

Vilka resor har jag inplanerade det här året och vilka drömmer jag om att få göra? 

resedrömmar 2018

2017 bestod inte av den sortens resor som får andra att häpna. Men det är ju inte därför vi reser. Det finns inga krav på att lämna sin egna världsdel flera gånger per år, eller ens en gång per år. Jag har spenderat tillräckligt med tid på andra kontinenter, nu vill jag uppleva mer nära. Det finns dock alltidalltid en del i mig som längtar längre bort. Jag kan liksom inte riktigt förstå att jag inte sett mer av Öst- och Sydostasien. Eller Central- och Sydamerika. Gigantiska områden som jag önskar få resa till om inte detta år så i alla fall någon gång. Det sägs ju finnas en tid och plats för allting – och någon dag kommer jag ta mig iväg på en resa till antingen väster eller öster, eller kanske hela vägen runt?

Vad resorna 2018 kommer handla om


* Den största resa jag drömmer om att göra det här året är resan med mitt företag. Det är det jag vill lägga störst fokus på i år. Och det innebär också att jag vill fokusera på de resor som spontant kommer dyka upp som en del i detta. Senast i veckan dök ett jobbuppdrag upp som också innebär att jag får besöka en plats jag inte varit på tidigare – det bästa av båda världar.

* Jag inleder mitt 2018 med fokus på mitt resebloggande och att se mer av Finland. Idag börjar Nordic Bloggers' Experience och jag har äran att vara en av del utvalda bloggarna i år. Äventyret börjar idag och jag beger mig norrut till Jyväskylä innan resemässan i Helsingfors nästa vecka och avslutar sedan alltihop med en resa till Tammerfors nästa helg.

Så medan mina nära vänner här i Helsingfors åker på äventyr till Kuba, Asien, Nya Zeeland och Sydamerika så gör mig själv alltså redo för resor till Jyväskylä och Tammerfors. Men vet ni? Jag är så himla himla exalterad och pepp på detta. Det är dags att upptäcka mer av Finland nu!

* Jag misstänker att fler resor kommer dyka upp – så jag känner att jag inte vill boka upp mig för mycket och för långt fram under 2018.

resor 2018

Planerade resor 2018


* FINLAND – Jag kan avslöja att förutom Jyväskylä och Tammerfors så har jag inplanerade resor till Jakobstad och Åland under första halvan av det här året. Så spännande!

* HEMLIG ÖVERRASKNINGSRESA – Min mumin fyller år och jag har bokat in oss på en hemlig weekend som förblir hemlig tills dess. Och nej jag bokar inte in överraskningsresor till min kille hipp som happ utan han fyller faktiskt ett väldigt speciellt nummer – så därav.

* KRYSSNING TILL RIGA – I februari är vi ett gäng från Nordic Travel Bloggers som hoppar på Tallink-båten i Stockholm som ska ta oss till Riga. Det är lite av en konferens i kombination med att upptäcka Riga. Jag och Veera kommer först ta båten till Stockholm på tumanhand – så det blir mycket tid på båt den veckan (men I don't mind).

* PÅSKEN – Det stora frågetecknet. Antingen så flyger jag till Göteborg och liftar upp med mammas bil till Gällivare (detta vinterland lockar liksom). Eller så bokar vi en Alp-resa. Eller så blir det någon helt annanstans?

* FLORENS – Jag vet inte när detta kan tänkas bli. Men eftersom min poddvän Sandra kommer åka hit på utbyte från Paris så har jag tänkt att jag ska åka och hälsa på henne. Ett ypperligt tillfälle att ses och få besöka Italien igen.

* KROATIEN + ROADTRIP – Sommarens resa med bästa vännerna. Vi har hyrt lägenhet på en liten ö i Kroatien och åker alla ner med våra respektive. Jag och T tänkte kombinera detta med någon typ av roadtrip genom några andra närliggande länder.

Resten, är faktiskt ganska oskrivet. Vi får se vad som händer och vad som dyker upp! 2018 får bli lite av ett spontant år. Och samtidigt som jag skriver detta inser jag ironin, jag har liksom just listat ett flertal faktiska planer, men de rör främst första halvan. 


En längtan efter äventyr?

En del av mig längtar som sagt efter en mer äventyrlig resa, till okända marker eller bara riktigt långt bort. En hopplös och väldigt stark Nya Zeeland-längtan dök upp för ett tag sedan, och när man råkar kika på en biljett och den bara kostar dryga 6000 kr – då är man väldigt väldigt nära att faktiskt boka den. Men nej, mitt fokus för det här året är just fokus, så att planlöst dra iväg till drömmigt land är inte vad jag spontant ska hitta på nu. Jag ska dock erkänna att det är en unik och ganska fantastisk känsla att veta att jag hade kunnat göra detta om jag ville – eftersom jag inte egentligen är bunden till någon fysisk plats just nu.

Vilka resor har du planerade för 2018 – och vilka drömmer du om?


Ps. Bilderna tog jag härom dagen vid havet, bara 10 minuters promenad hemifrån. 

FÖLJ:

18 svar

 1. Så mycket härligt du har att se fram emot! Och så mycket planerat redan❤️ visste inte du skulle till Koatien på roadtrip så den resan vill jag höra allt om då jag är tillbaka. Vi hörs fina du! 😘

  1. Ja planeringen har inte riktigt satt igång för den resan ännu så har knappt tänkt på det själv heller, hehe.
   Du har ett fantastiskt äventyr att se fram emot de här första månaderna på 2018 – DET ser jag fram emot att följa ❤️

 2. Man trenger absolutt ikke dra så langt for å få en spennende og minnerik opplevelse! Det er jo bildene i innlegget ditt også et lite bevis på, de er jo fullstendig nydelige – og tatt like i nærheten av hvor du bor. :) Det fine med å ikke ha så fryktelig mange planer enda er jo friheten man får til å være spontan! Håper du får et strålende 2018!

  1. Det har du väldigt rätt i – och så bra poäng med hur fint det vi har nära faktiskt är! Bra påminnelse :) tusen tack!

 3. Så härligt :) kul att se mer av Finland också!

  Åh, undrar vad en magisk (och miljöfarlig och därav förbjuden) badplats hette ganska nära Florens… jag besökte Fi-Pi-Li för några år sedan (Firenze, Pisa, Livorno) och då tog min vän mig dit. Åh vad fina minnen som dök upp nu från när jag besökte min italienska vän :)

  Vecka 7 åker vi eventuellt till Stockholm några dagar och Helsingforskryss. Vi båda fyller år och det är det enda vi har råd med och orkar just nu. Blir mysigt det med om det blir av, sen blir 2018 året vi inte lämnar Göteborg alls är min plan. Finland i sommar, säger sambon. Jag tror inte jag kommer orka det. Resa får vi ta andra år framöver, tills dess njuter jag när andra reser haha :)

  1. Jaa, ska bli superkul! Är just nu i Jyväskylä och gud vilken mysig stad, med snö, en stor frusen sjö och trevligt att promenera igenom :)

   Oh, jag får googla på den badplatsen – tack för tips! Men inte ta ett dopp då… ;)

   Haha, det är okej att pausa när livet kräver det också <3 Kryssningarna är inte att underskatta heller, och ibland har de ju superbra erbjudanden! Du får hojta till om du skulle hinna ses på en fika ifall ni kommer med båten till Helsingfors.

 4. Kul med Florens! Jag planerar också att vara där i vår, 1-3 mån (mars-maj). Inte helt bestämt exakt hur länge. Så hoppas det är samtidigt! Ser fram emot att följa dina resor.

  1. Nämen!!! Det vore toppen att lyckas tajma in det ju :) Kul planer! Och ser också framemot att följa ditt år <3

 5. Jag har inte bokat in någon resa alls faktiskt (jo jag vet att jag precis kommit hem från Vietnam) för 2018. Just nu skulle jag gärna vilja åka på en längre resa efter sommaren, men så ska jag börja läsa några kurser och då finns det inte riktigt utrymme till att jobba järnet för att spara ihop till det. Funderar på att åka till Spanien i mars, min pappa har en lägenhet där. Sedan vill jag hälsa på vänner i Oslo, Paris (hehe), San Fransisco och Tyskland. Men vi får se hur det blir med allt det.

  1. Tycker det är helt okej att efter en sån fantastisk resa långt bort inte ha några resor planerade på ett tag ;) Och härliga resedrömmar – du får ta det som det kommer och se vad som blir av <3
   (Ps. sorry för sent svar här, hade missat några kommentarer...)

 6. Jag vill personligen också bli bättre på att upptäcka mitt eget land, ofta finns det så mycket fint att hitta bara någon mil bort. I år kommer jag dock göra många stora resor. Först ut Åre, därefter vill Simon och jag slappa lite i Asien någonstans innan vi gör vår livs största resa ihop; en flytt! Även London står på listan men när vet jag inte än. Ser så mycket fram emot alltihop!

  1. Så häftigt med er flytt. Nu när du tar dig till Sthlm kanske du kan komma och hälsa på uppe i Lappland? ;)

  1. Kul Annika! Så London nu på vintern? Ser fram emot att höra vad du tycker om det – jag var ju där förra året i februari :)

 7. Härliga drömmar!! Älskar detta stadie – drömmarna är som julklappar, när de fortfarande ligger fint paketerade och nästan lite orörda i silkespapper, innan man hunnit plocka upp dem. Nästa stadie – själva upplevelsen är ju självklart underbar på sitt sätt, men det är nåt visst med det prassliga silkespapperstadiet ändå. ;-)

  1. Du har helt rätt Sanna, det är ett väldigt härligt stadie!! Helt klart en viktig del av det! :) Kram

 8. Jag tror att man ofta inte uppskattar där man bor lika mycket som någon annanstans. Skulle gärna läsa mer om och se fler bilder från Helsingfors (och andra ställen i Finland) då jag inte har varit där.

  1. Åhh vad roligt att höra Anna! En sak som jag haft länge på min lista är att göra en Helsingfors-guide, så det ska jag jobba på under det här året. Och fler destinationer från Finland kommer också! Är du själv placerad i Stockholm eller var bor du någonstans? Tänkte hur lätt det vore för dig att besöka Finland :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.