Jennifer sandström

Search
Close this search box.

24+ julfilmer på Netflix

Uppdaterat senast: 2020

Vi har inte haft Netflix på flera månader sen, men nu blev det dags att återaktivera kontot igen. Inte bara för att vi gått in i årets gråaste tid, utan också för att det blivit dags att börja kolla på alla julfilmer på Netflix!! Hurra!

Jag har skannat igenom utbudet och hittat fler än 24 julfilmer på Netflix i år. Finns möjligen ännu ett par som jag inte tyckte platsade på min lista, och så kanske jag har missat någon? Men här är de i alla fall, alla filmer jag planerar att se i år. Jag har redan sett några av de som är nya för i år och 10 av alla Netflix julfilmer fanns redan förra året så de har jag också sett.

Älskar julfilmer. Trots att de sällan är särskilt högkvalitativa. Kommer behöva detoxa med djupa och fint konstnärliga filmer efter den här julen, hehe.

Okej, here we go.

Julfilmer på Netflix 2020

julfilmer Netflix tips

Nytt för 2020 på Netflix:

 • Holidate
 • Operation Christmas Drop
 • Jingle Jangle: A Christmas Journey
 • The Princess Switch: Switched Again (uppföljare till The Princess Switch från 2018)
 • Christmas on the Square
 • The Christmas Chronicles: Part Two (en till uppföljare!)
 • Just Another Christmas

Nytt för 2019 på Netflix:

 • A Christmas Prince: The Royal Baby – en uppföljare till de två tidigare filmerna om julprinsen. Det ser vi fram emot!
 • Hjem til jul (home for Christmas)
 • Let it snow
 • Klaus
 • Holiday in the wild
 • Sugar rush Christmas
 • Holiday Rush
 • Merry Happy Whatever
 • The knight before Christmas
 • Grinchen – julen är stulen
 • The Holiday
 • Love Actually
 • Nötknäpparen / The Nutcracker (The Untold Story) (2010)
 • A Christmas Carol

Ett tips för att hitta julfilmer på Netflix är söka på “Glittret i granen” i sökfältet, då får du upp alla filmer med jultema. De har också en kategori under filmerna som heter festive favourites.

Julfilmer jag sett och rekommenderar:

1. The Princess Switch (2018) – Netflix Original

Den senaste Netflix-filmen publicerades i fredags den 16:e november. Och alltså åh. Jag älskar den. Filmens storyline påminner väldigt mycket om Netflix-filmen som kom ut förra året A Christmas Prince, men jag tycker att produktionen är lite bättre den här gången. Med tanke på att en skådis spelar två av rollerna måste jag säga att jag tycker de gjort ett ganska bra jobb. Det är dessutom så kul att filmen utspelar sig i ett “påhittat” Europeiskt land, Belgravia.

The Princess Switch är den perfekta julfilmen som innehåller allt det där man vill ha: mysig julstämning, virvlande kärlek och några innerliga skratt (skrattade högt för mig själv i soffan ett par gånger).

Vad Netflix däremot kunnat skippa är att så osnyggt marknadsföra sin egen tjänst och egna filmer I FILMEN. Något de gör både i denna och i den andra filmen de släppt i år The Holiday Calendar. “Åh ska vi se på film, vilken ska vi se?” och så filmar de tv-skärmen. Alltså nej, ganska osnyggt.

Läs mer om om The Princess Switch på IMDb – där filmen redan hunnit ses av 1200 personer som gett ett betyg på 6,3/10, bättre än vad filmen nedan fått.

En av de mysigare julfilmerna på Netflix i år.

2. The Holiday Calendar (2018) – Netflix Original

Åh. Tyckte det sensate tillskottet bland Netflixs egna julfilmer var hur mysig som helst. Förra året publicerade de Julgåvan (Christmas Inheritance) och i år kommer Netflix alltså igen med flera egenproducerade julfilmer, alltså Netflix Original: The Holiday Calendar.

I The Holiday Calendar får vi följa en tjej som bär på fotograf-drömmar och inte är helt nöjd med sin nuvarande situation. Dessutom börjar hon tröttna på singellivet. Men hon har i alla fall sin bästa killkompis. Och denna jul får hon ärva sin farmors gamla julkalender, kan den kanske ge någon form av julmagi under december månad?

Trots att det är en typisk förutsägbar film där man bara väntar på det lyckliga slutet (och också ganska billigt producerad med återkommande liknande drone-scener över staden och flera olika typer av produktplaceringar) så gillar jag den.

The Holiday Calendar IMDb: har hittills betygsatts av 1600 personer och har ett betyg på 5,8/10 på IMDb.

3. Christmas With a View (2018)

Julfilmer på Netflix är generellt inga superdyra produktioner, men den här kan nog vara bland de absolut värsta. Vissa scener är riktigt dåliga och svåra att inte skratta åt. Storyn känns ganska platt och stereotypisk. Men ganska mycket julkänsla och ändå lite mysig. Och min kille som brukar vara den som anmärker mest på sånt här kommenterade faktiskt “den här skulle jag se igen” (kanske bara för att han älskar matlagning, om du gillar matlagning är det nämligen lite ett plus).

Filmen är baserad på en Harlequin-roman, så då vet ni ungefär vad ni har att vänta er.

“This Christmas, Thunder Mountain Ski Resort is abuzz when celebrity chef Shane Roarke is named the new head chef. Clara Garrison isn't as excited and is instead focused on getting resettled after her failed attempt at opening a restaurant in the city. With their paths constantly crossing, will their shared passion for cooking bring them together or will secrets keep them apart?” – om Christmas with a view på IMDb

4. The Christmas Chronicles (2018) – Netflix Original

Den här filmen kom ut så sent som den 22:a november och är ännu en Netflix-film. Det vänder sig lite mer mot barn, men passar också för de vuxna. Påminner lite om Get Santa som finns längre ner på listan med en story som handlar om att hjälpa jultomten och rädda julen på bara några få timmar. Väldigt spännande, mycket skratt och inte ett dugg verklighetstroget. Perfekt julmys.

Betyg 7,5/10 på imdB, där redan över 4000 personer betygsatt filmen.

5. Pottersville (2017)

Det här måste jag säga är en liten annorlunda typ av julfilm. Det är inte det klassiska med romantik och julförberedelser. Och egentligen inte alls så mycket julkänsla, men sevärd ändå.

Här får vi följa butiksägaren Maynard som bor i den lilla staden Pottersville, där just nu de flesta har det kämpigt eftersom det inte går så bra för staden. Men så plötsligt dyker ett oförklarligt djur/monster upp i skogarna och det får stadens invånare att vakna till liv och bli engagerade.

Trots att det är en annorlunda och komisk film så tycker både jag och min kille att den är underhållande.

6. Christmas Wedding Planner (2017)

Åh, en romantisk komedi som bjuder på spänning när en privatdetektiv av en hemlig uppdragsgivare ska ta reda på om brudgummen för det väntande bröllopet (som hålls på julen) döljer något. Systern till bruden är bröllopsplaneraren och blir indragen i detektivarbetet. Även denna baseras på en Harlequin-roman. Sevärd!

En av mina favoriter bland årets julfilmer på Netflix.

7. Miss Me This Christmas (2017)

Den här filmen var så dålig att vi stängde av efter 15 minuter. Jag tror det är första gången jag slår av en film pga. så kass?

8. Office Christmas Party (2016)

Den här filmen bjuder på skratt och en story där man undrar huuur ska detta gå? Det är också lite action, en galen fest (påminner stundtals om någonting i stil med Hangover-filmerna) och så lite kärlek, såklart. Filmen är 1 timma och 40 minuter lång men hade fungerat bra som 1:20. Det är lite känslan och man kan liksom se framför sig hur de inte har kunnat sålla bland alla scener de filmat utan tagit med rubbet. Men ändå, helt okej underhållning.

Handlar, precis som titeln Office Christmas party avslöjar, om en julfest på ett företag. En julfest som kommer make it or break it för företaget och som kanske eventuellt spårar ur lite.

9. Get Santa (UK Netflix)

Även om den här filmen påminner lite mer om en svart komedi, där en del av handlingen utspelar sig på ett fängelse, så är den superspännande. Storyn handlar om hur en pappa och hans son får i uppdrag att rädda julen genom att hjälpa jultomten. Och HUR SKA DET GÅ?

Den här filmen finns egentligen inte tillgänglig i de nordiska länderna som Sverige och Finland. Men om du vet hur du ska göra kan du se den på Brittiska Netflix :)

10. Elf (2003)

En klassiker från 2003 som Netflix tagit in i sitt sortiment i år. Du har säkert redan sett den men värt att se på igen!


De här julfilmerna är nya på Netflix för 2018 och jag kommer uppdatera beskrivningarna om dem allt eftersom jag hunnit se på dem.

11. You Can't Fight Christmas (2017)

12. El Camino Christmas (2017)

13. How Sarah Got Her Wings (2015)

14. Angels In The Snow (2015)

15. A Very Murray Christmas (2015)

16. Emma and Santa Claus – The Quest for the Elf Queen's Heart (2015) – dansk film

Originaltitel: Emma & Julemanden: Jagten på elverdronningens hjerte

17. New Year's Eve (2011)

18. Isprinsessan (2005)

Originaltitel: Ice Princess


Julfilmer som fanns redan tidigare på Netflix:

Några av julfilmerna som fanns redan förra året på Netflix finns även nu 2018. Här är vad jag tyckte om dem när jag såg dem förra julen:

19. Julgåvan (2017) – Netflix Original

(Original: Christmas Inheritance)

Förutom A Christmas Prince, så släppte Netflix ännu en julfilm 2017, alltså ytterligare en Netflix Original, med namnet Julgåvan, eller Christmas Inheritance på engelska. Julgåvan är en typiskt mysig julkomedi där en bortskämd storstadstjej redo att ärva sin fars företag hamnar på ett äventyr i en liten liten stad som är långt borta från vad hon själv är van vid.

20. A Christmas Prince (2017) – Netflix original

Det här var Netflix första julfilm – en romantisk komedi! Det är en kärlekshistoria där en reporter faller för en prins och den är exakt sådär typiskt klyschig, julig och fantastisk ut. Vad kan jag säga om filmen efter att ha sett på den? Dess låga budget är helt klart en del av charmen – gå därför in med inställningen att detta inte är Hollywood-producerat och ta den för vad den är. Exakt alla klyschor du kan tänka dig förekommer också. Skulle också beskriva det lite som en Disney-film fast verklig.

Tips: 2018 kom också A Christmas Prince: The Royal Wedding, en uppföljning på filmen från 2017.

21. A wish for Christmas (2016)

En ganska klyschig men mysig julfilm producerad av Hallmark. Storyn handlar om ännu ett julmirakel som utspelar sig på en arbetsplats där en kvinna blir orättvist behandlad och får en önskning från tomten som bara räcker under 48 timmar.

22. I’ll be home for Christmas (2016)

En till julfilm som inte följer temat romantisk komedi utan kan gå in under kategorin familjefilm. Om en kvinna vars pappa bestämmer sig för att hälsa på och spendera julen tillsammans med hon och hennes dotter – och de tvingas ta itu med sitt förflutna.

23. Once upon a holiday (2015)

Ännu en romantisk jul-komedi med kungligheter. Den här gången är det en prinsessa som smiter från sina uppdrag och sin värld en liten stund för att kika på den riktiga världen. Och blir kär. Bambambam – hur ska detta sluta? Ser ut och låter som en lättsam, mysig och kärleksfin film!

24. Angel of Christmas (2015)

Det här är en romantisk komedi producerad av Hallmark och baserad på boken The Christmas Angel av Jane Maas från 2013. 

“En journalist gör efterforskningar om en släktklenod och upptäcker dess magiska historia – och kanske är det ingen slump att hon i samma veva träffar någon.”

25. The spirit of Christmas (2015)

Om en advokat som får i uppdrag att lösa försäljningen av ett värdshus i Vermont, och vem träffar hon där? Storyn är lite övernaturlig och därför lite märklig, men jag fastnade ändå och ville veta hur det skulle sluta. Jag är inte överförtjust i idén om att hon blir kär i ett spöke. Men spöket spelas av skådespelaren Thomas Beaudoin och han är åtminstone väldigt tjusig att se på så det kanske väger upp… ;-) (Han pratar också flytande franska for your information.)

26. Merry Kissmas (2015)

Kayla är förlovad med en känd koreograf men tvivlar på om han är den rätt när hon plötsligt hamnar i en magisk kyss med främling.

Bambambam – hur ska detta gå? En optimal film för juldagen eller nyårsdagen. Lättsam och lagom underhållande även om handlingen känns något ytlig och väldigt förutsägbar. Ett trevligt plus är att filmen utspelar sig i San Francisco och Palo Alto (som jag besökte för ett par år sedan).

27. A dogwalker’s Christmas tale (2015)

En bortskämd 21-åring tvingas ta ett jobb och blir indragen i en historia där hon möter ett dilemma om att rädda en park eller låta sin arbetsgivare bygga ett spa. Och såklart finns en hansome fella inbladad i alltihop.

28. Fred Claus (2007)

En förhoppningsvis rolig komedi för hela familjen under julhelgerna.

“Fred Claus, Santa’s bitter older brother, is forced to move to the North Pole to help Santa and the elves prepare for Christmas in exchange for cash.” – IMDb

julfilmer Netflix 2019

Vill du har fler bra filmer? Läs också inlägget med mina tips på Netflix-filmer just nu. För mer inspiration i juletider kan du spana in mina tips på julklappar.

Har du hunnit se någon av dessa julfilmer på Netflix? Och vad tycker du?

FÖLJ:

13 svar

 1. Det här inlägget har jag sett fram emot. Jag frossar i julfilmer just nu. Blir överlycklig för varje ny som kommer och ser fram emot dom som kommer snart. Håller med om Christmas with a view. The Princess switch var riktigt mysig och även Calendar-filmen.

  Jag tror vi har samma smak gällande julfilmer :D

  1. Älskar att du också är så förtjust i julfilmerna! :) Såg nu ikväll att en ny kommit in, Christmas Wedding Planner, tror du kommer gilla den också – eller du kanske redan hunnit se den?

 2. Åh, precis ett sådant inlägg jag önskat att någon ska skriva! Tacktacktack :)
  En fortsättning på detta då du hunnit se flera av julfilmerna sku vara mycket uppskattad!

 3. Wow vilket inlägg! Du är en maskin! Min ULTIMATA julfilm är Love Actually. Blir ej jul utan den! <3 Annars är jag faktisk inget större fan av julfilmer, eller har inte så bra koll. Och har inte heller Netflix.

  1. Hehe tack! Ja det är lite synd att många av klassikerna inte finns på Netflix. Men skulle annars säga att det är en perfekt tid att köra en provmånad ;) fast du kanske redan gjort det?

   1. Japp! Nu väntar jag på att nästa säsong av The Crown kommer, sen kan jag betala!! Och jag har Netflix så sällan så jag brukar få en gratis månad alltid då och då, haha. Men alltså mest fattar jag inte NÄR jag ska ha tid att kolla?! Är så nöjd med utbudet på Arenan (och lite Ruutu också). Har liksom inte tid för mer?

    1. Åh jag har sett början på den men slutade av typ ja, den anledningen, tidsbrist. Kollar nästan bara när jag ser något med T – typ nu denna årstid filmmys varje kväll. Sen brukar jag se saker när jag är ensam hemma eller sjuk ;)

 4. Bra lista, vi tog faktiskt hjälp av den igår när vi skulle kolla film, och jag ville se en julfilm! Först kollade vi The Princess Switch, men blev tvungna att avbryta 5 minuter in i filmen… Not our movie, om vi säger som så! ;) Det blev istället The Holiday Calendar – och den tyckte vi om!

  1. Haha åh vad bra att ni fick inspiration! Jag ska nog se om princess switch med min kille – få se vad han tycker om den 😅😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.