• Start where you are – inspireras & utvecklas med en liten bok

  Inlägget innehåller annonslänkar till Bokus

  It is not down on any map; true places never are.


  När jag var i London i vintras hittade jag en bok som jag nästan genast blev kär i. Den var i lagom format, med en framsida som väckte mitt intresse och innehållet gjorde mig inte heller besviken. Start where you are är som den beskrivs på framsidan en bok för self-exploration. Och den är hur mysig som helst.

  Start where you are – a journal for self-exploration


  Every answer is inside you. Wherever you’re headed, these pages will help you get there – and gain a deeper understanding along the way ↓

  Boken är som ett liten anteckningsbok men där varje sida har en övning. Dessa övningar innefattar allt ifrån att visualisera dina drömmar till att släppa taget om dina rädslor. Den får dig att fundera över dina värderingar och prioriteringar. Och väcker tankar som hjälper dig genom livet, typ.

  » Finns att beställa här från Bokus

  Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back: a new life, a new friend, a new love, a new country. – Anaïs Nin

  Jag plockar upp boken då och då och bläddrar fram till en sida som jag känner för i just det läget. Som den här världskartan på bilden ovan: color in this world map with the ten places you plan to visit.

  Eller en simpel sida ↓ där det kort och gott endast står: this page is not blank. it is filled with every possibility. Boken lämnar utrymme för kreativitet för både sinnet och pennan, och trots att jag inte skriver så fint och absolut inte kan rita – så gör jag mitt bästa, utan press på att det ska bli det finaste jag någonsin gjort. 

  Och såklart, massvis med drömmar. En sak jag listade här ↓ i februari slog in redan i maj. Det känns så stort och häftigt när sådant sker. En av mina 10 största drömmar där och då. Sen så går drömmar och mål för mig väldigt mycket hand i hand – och om man jobbar på sina drömmar så bör de förr eller senare ”slå in” och då är det ju egentligen inte, när man tänker på det, någon underlig magi utan bara så livet fungerar, typ.

  I’m a great believer in luck & I find the harder I work, the more I have of it. – Thomas Jefferson

  Jag gillar också att det inte bara är flum om att tro på sig själv, skicka ut tankar till universum (om varför ”attraktionslagen” är bullshit får bli ett eget inlägg en annan gång) och att allt är möjligt – utan inslag av att hårt jobb ofta krävs och att det lönar sig, som det på bilderna ovan och nedan menar på.

  But all of the magic I have known, I’ve had to make myself. – Shel Silverstein 

  Alla fina illustrationer är också ett trevligt tema genom boken som inspirerar!

  Vill du också ha den här boken?

  Här kan du beställa Start where you are hos Bokus och priset ligger på 122 kr, kan även beställas fraktfritt.

  Det finns också kort med citaten från boken att beställa enskilt, som kommer med kuvert och som du kan ge bort till någon eller bara hänga upp på väggen hemma. För egentligen vill man riva ut var och varannan sida från den här boken och göra just det: hänga upp eller ge bort. Här hittar du korten och de kostar 147 kr.

  Citatet ovan är från Narnia: “But no one except Lucy knew that as it circled the mast it had whispered to her, ”Courage, dear heart,” and the voice, she felt sure, was Aslan’s, and with the voice a delicious smell breathed in her face.”

  När jag lyckats fylla hela min bok ska jag ta och kika på den här som verkar vara ett liknande koncept men mer kalendarbaserat vecka för vecka: Start where you are, week-at-a-glance diary.


  Liknande inspirationsböcker

  Två andra böcker jag spanat på som följer lite samma koncept med vackra sidor, inspiration, pepp och självutveckling är dessa:

  * The 52 lists project

  * 52 lists for happiness

  Alltså för det första är de sjukt snygga och skulle vara härliga bara hemma på skrivbordet, vid sängen eller som alternativ till en klassisk coffee table book. Sen verkar det som ett roligt projekt! Böckerna innehåller alltså 52 listor vardera och det är en lista för varje vecka. Den första är mer allmän men följer årstiderna, medan den andra fokusera på lycka. Rania har också bloggat om dessa två böcker och tagit riktigt fina bilder på dem om du vill låta dig inspireras ytterligare.


  Har du ett boktips på liknande tema? Dela gärna med dig! 

  Följ:
  Jennifer Sandström
  Jennifer Sandström

  En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

  18 Kommentarer

  1. 30 juli, 2017 / 19:12

   Jag har en liknande bok som jag köpte på Urban outfitters i USA för många år sedan. Älskar fylleri.

   • jennifer
    Författare
    31 juli, 2017 / 20:20

    Men åh, berätta – vad heter den?? :)

  2. 30 juli, 2017 / 20:07

   Åh underbar! Blev rätt så sugen på denna!!

   • jennifer
    Författare
    31 juli, 2017 / 20:20

    Jaaa, du kommer inte ångra dig kan jag lova! :)

   • jennifer
    Författare
    31 juli, 2017 / 20:20

    Jaaa, visst blir man sugen bara över att se bilderna? När jag bläddrade i den i London kunde jag inte gå ifrån butiken utan den ;)

  3. 1 augusti, 2017 / 00:50

   Men vilken rolig grej, kanske jag skulle slå till på en sån :)

   • jennifer
    Författare
    3 augusti, 2017 / 12:58

    Åh vet du vad jag kom och tänka på NU när du redan lämnat Australien, en kalenderbok du borde införskaffat där. Migoals heter märket och jag blev kääär i deras grejer efter att ha haft en kalender för några år sedan. Men orkar aldrig beställa pga så dyr frakt… Den har liksom lite samma stuk, väldigt inspirerande och uppbyggt för att jobba på sina drömmar och mål :)

  4. 1 augusti, 2017 / 08:19

   Vilken söt bok. Tack för tipset :)

   • jennifer
    Författare
    3 augusti, 2017 / 12:58

    Kul att du gillar den Jeanette!

   • jennifer
    Författare
    3 augusti, 2017 / 12:58

    Vad roligt Eva, hoppas du gillar ”Start where you are” lika mycket som jag gör! Du får meddela vad du tycker ;)

  5. 1 augusti, 2017 / 10:00

   Sådana böcker är HELT min stil! Fick en liknande av min syster när hon bodde i USA för några år sedan. Minns inte vad den heter – men vet att jag där skrev ”drömmer om att jobba med resor på heltid…” Dreams DO come true, första steget är definitivt att våga sätta dem på pränt.

   • jennifer
    Författare
    3 augusti, 2017 / 13:00

    Åhhh, det är ju det jag menar. Jag brukar ofta glömma allt jag skriver ner, och då är det så häftigt att kunna bläddra tillbaka och se allt vad man drömt om – och vad som slagit in och inte… :)

    Så fin dröm att uppnå, jobba med resor på heltid! <3

  6. Katja
   17 december, 2017 / 13:10

   Tack för tipset! <3 fixade den.

   • Jennifer Sandström
    Författare
    19 december, 2017 / 08:27

    Vad kul Katja – hoppas du gillar den!

    • Katja
     19 december, 2017 / 11:02

     Återkommer sen om det! :)

     • Jennifer Sandström
      Författare
      20 december, 2017 / 08:29

      Det får du gärna göra! :)

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


  Söker du efter något?