Jennifer sandström

17 frågor och svar

Eller, det var ursprungligen en lista med 17 frågor inne hos Lisa, men med inspiration från Dryden blev det 18 frågor, och svar. Levererade till er direkt från en båt någonstans mellan Helsingfors och Stockholm, såhär en torsdagkväll.

1. Hur gammal är du?

26 år.

2. Hur gammal känner du dig?

Har i flera år känt mig som 28. Kaxigt, haha? Nej men mina vänner brukade faktiskt säga det när vi pluggade… Kommer kanske göra det när jag är 35 också?

3. Var bor du?

Det beror på vem som frågar. Om du är svensk och frågar säger jag att jag bor i Helsingfors. Men om du bor i Finland, eller framför allt Helsingfors, så bor jag i Esbo. Att jag bor i Helsingfors är nämligen en lögn. Esbo är Finlands näst största stad med sina 274 000 invånare. Den ligger dock precis vägg-i-vägg med Helsingfors, så jag kan gå mellan städerna (en ganska bra promenad, but still), enkelt cykla in till Helsingfors centrum och med metron tar det bara en kvart.

4. Vad har du gjort i dag?

Började dagen med en promenad, händer cirka hälften av veckans dagar nuförtiden. Åt yoghurt och Fazers daddelmüsli (sååå god!) till frukost. Jobbade lite. Packade lite. Målade naglarna. Jobbade lite. Åkte till färjeterminalen och klev ombord på Silja Line redan vid två-tiden för eventet Stockholm Helsinki Travel Show. Pratade med lite “folk i branschen”, åt goda saker. Och just nu sitter jag mitt emot Corinne i en av båtens tjusigare hytter påväg mot Stockholm.

Vi förflyttade oss till loungen och tittar just nu ut på en ganska liknande solnedgång, fast i båtens främre del. Det här var från en morgon när vi anlände till Riga i vintras.

6. Är du beroende av någonting?

Tandtråd, eller sånna plackers. Vanlig tandtråd har jag aldrig förstått hur det fungerar. Men plackers började jag använda 2014 (minns det så tydligt) och kan nästan få panik om jag inte har tillgång till det när jag borstar tänderna på kvällen. Eltandborste är också lite av ett beroende (nu när vi ändå kom in på tänder) efter att jag av en slump blev introducerad för den så finns det inget värre än att behöva borsta tänderna med en vanlig tandborste. Känns som om de inte alls blir rena.

7. Nämn en sak som man kanske inte vet om dig?

Jag hoppade över en klass som liten. Började 1:an efter en termin på sexårs. Typ på helt eget initiativ? Tyckte de i ettan verkade ha det så mycket roligare, hehe.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Svaret på den frågan blir typ alltid Nya Zeeland. Men Göteborg hade också varit nice, det var alldeles för längesen jag var där. Tänk om staden hunnit glömma bort mig?

9. Vad är du på för humör just nu?

Skulle säga att jag är på TOPPENBRA humör just nu. Blir alltid lite exalterad när jag reser iväg, oavsett destination, eller ja – så länge destinationen innebär något kul/spännande. + att vi ska äta kräftor ikväll, så hur kan man inte vara lycklig?

Om ni undrar vad som är där på skärmen så är det Corinnes blogg, den borde ni spana in.

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Choklad toppar alltid listan. Men är en sucker för surt och salt också. Gillar egentligen det mesta som är sött. Fast är inte så förtjust i mintiga godisar.

11. Vilken är din favoritaffär?

All typ av second hand. Hatar affärer så mycket, förutom second hand. Fast ibland måste man ju köpa kläder i vanliga butiker, men second hand-butikerna är ändå mina favoriter.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Tror inte på konceptet. Tror på att vi är det vi är vana vid. Så jag själv varierar. Tycker det är mysigt att vara uppe sent, men älskar också att få gå och lägga mig vid 22-23. Älskar sovmorgnar men gillar också att vara uppe tidigt (förutsatt att man somnade i tid och är utvilad).

Fast, fick nyligen förklarat för mig av en läkare att det faktiskt finns inbyggt i oss om vi är kvälls/morgon-pigga. Och jag är nog i grund och botten världens nattuggla, men försöker att ignorera det litegrann.

13. Har du blivit sydd någon gång?

I örat (eller inte i men på), i munnen (det absolut värsta värsta värsta, särskilt när stygnen skulle bort – ryser av tanken), i knäet, födelsemärke. Eh, alltså ja, några gånger.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

T när han kom hem med alla olika små choklader i fredags och skrev ett stort HEJ med dem på köksbordet. Sånt som gör en flickvän glad (kanske inte särskilt svårflörtad).

15. Är du blyg?

Lite. Kan tycka det är så jobbigt att prata med främlingar på tillställningar om man har 0 gemensamt eller man blir den som tvingas ställa alla frågor och hålla konversationen vid liv (vad är det för fel på folk?!). Eller när man är på en fest där alla pratar finska :))) Då blir jag superblyg eftersom man inte bara kan hoppa in i en konversation och eftersom vissa blir så extremt obekväma av att prata engelska.

Lite blyg ibland.

16. Vad heter du i andranamn?

Kerstin. Som min mamma! Älskar det pga av den anledningen. Men lite jobbigt att de placerade namnet först, Kerstin Jennifer – så att alla utomlands alltid tror att jag heter Kerstin, och aldrig kan uttala det. Hehe.

17. Vill du gifta dig?

Har inte riktigt funderat seriöst på det. Är väl inte jätteförtjust i den klassiska bröllopsgrejen, men tänker att det är praktiskt att vara gift. Åh, romantikern i mig alltså. Men ibland tänker jag att det skulle vara kul att få en hel dag som bara handlar om en själv, med alla nära och kära.

18. Har du något smeknamn?

Jag lyssnar till det mesta som låter lite som mitt namn, Jenny, Jenn, Jeffe, Jempan, Jenkan, Jänks. Också en bieffekt av att ha bott i flera olika länder, folk har alltid kallat mig lite olika namn så jag har blivit van vid allt möjligt. Jenny och Jeffe är mest förekommande i Finland, de tre sista hänger med från gamla vänner i Sverige. Och tycker faktiskt själv inte om att säga mitt namn på svenska.

Så. Vi hörs från Sverige!

FÖLJ:

8 svar

  1. Haha, så härligt att vara ett steg före i livet ju ;) Jag tror att vi kan ha pratat om det?? :*

 1. Men Hej Kerstin! Ah, jag känner igen detta. Jag har också ett annat namn som första namn, nämligen Bengt, som står först i mitt pass eller på kreditkorten. Detta kan skapa förvirring när jag t.ex. skall checka in på ett hotell och först uppger mitt tilltalsnamn P-J. Jag får också en del post där det bara står Bengt. Att mina föräldrar inte tänkte till där!

  1. Hejhej! Nämen du har också så. Haha ja det är en lite lustig grej faktiskt, men ändå ganska vanlig.

 2. Haha känner igen mig i det där med var man skulle vilja befinna sig, mitt svar är alltid egentligen Australien.
  Och vet precis hur det är att inte ha sitt tilltalsnamn som första namn, jag har dessutom 3 namn och det är det tredje som är mitt tilltalsnamn.

  1. Australien ja, också ett bra val! En drömmig plats typiskt långt borta.
   Oj nej, tre namn! Det låter ännu värre, haha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.