Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

07.07.13

Jag hade precis kommit till Indien.
Jag hade ingen aning om vad som skulle hända, men detta var vad jag drömde om…

Jag gör mitt år i Indien och det är en lärorik period på många plan. På jobbet preseterar jag bättre än någonsin och jag är mer dedikerad än vad jag någonsin varit till någonting (förutom möjligtvis skrivandet). I slutet av min tid i Indien börjar jag av nyfikenhet spana på New York och möjligheterna att bo och jobba där. Jag kommer i kontakt med ett svenskt företag som letar efter en marknadsföringsansvarig för sitt kontor i NYC. Det är ett mycket förmånligt erbjudande med relativt låg lön men där bostad i centrala Manhattan ingår. Jag tillbringar sommaren i Sverige, skriver på min bok och fixar med visum innan det blir höst och jag ger mig iväg igen, till New York City. Här blir livet stormigt. Efter Indien och den otroliga uppmärksamheten från män är jag något av en expert på att dejta och de kunskaperna sätts på prov. Jag jobbar halvt ihjäl mig och dejtar stiliga och rika män i kostym om helgerna. Bloggen växer och växer. Plötsligt är vintern förbi och när våren närmar sig inser jag att nu ska jag göra det, nu är det dags att livnära mig på skrivandet. Tack vare alla kontakter jag skaffat mig under första året i NYC lyckas jag få en anställning på ett magasin och det är där allt börjar.

Jag jobbar om möjligt ännu hårdare och plötsligt har ytterligare ett år i det stora äpplet passerat. Vid den här tidpunkten är jag helt slut av jobbet och jag frågar mig själv vad det är jag egentligen håller på med – var det såhär det skulle bli? Samtidigt är jag för första gången någonsin i ett förhållande med en man som beundrar mig så som ingen annan tidigare gjort. Och jag älskar New York och jag älskar honom. Det är ett liv jag inte vill ge upp. Så jag bestämmer mig för att ta semester och göra den där road trippen genom hela Europa som jag länge drömt om. Europa är alldeles fantastiskt och någonstans på ett tåg i Italien uppstår kärlekstrubbel. Jag träffar en svensk man och det är plötsligt så självklart, det är en känsla av ”men där är du ju!”

Efter två månader är jag tillbaka i New York och det ska dröja ytterligare ett halvår innan livet tar en vändning. Det är under julen det sker då jag och min New York-pojkvän bestämmer oss för att besöka Sverige tillsammans. Jag har inte kunnat släppa han som jag träffade under min resa genom Europa och kroppen lyssnar inte till huvudet utan kontaktar honom i samma stund som vi landar i Sverige. Saker och ting blir så kaotiska att jag ett tag funderar på att boka en enkelbiljett till Nya Zeeland, för det skulle alltid vara min sista utväg när livet gick åt helvete, det hade jag lovat mig själv. Jag trodde aldrig jag skulle behöva krossa en mans hjärta så hårt men det gör jag och på nyårsdagen lämnar han landet och åker hem igen. Jag åker tillbaka en vecka senare, utan någonstans att bo och får flytta in på en singel-väninnas soffa. Trots det beslut jag tog är jag ett vrak och förfärligt ledsen. Det värkande hjärtat bedövas med vodka och vi besöker klubbar jag inte ens visste fanns. Av orimliga skäl ignorerar jag min svenska drömprins och månader av jobb, tårar, alkohol och dans följer. Men en torsdag i maj ringer plötsligt någon på min dörr. Och där står han, med en bukett mintgröna rosor och ler försiktigt sitt sneda leende. Jag känner hur allting inom mig smälter, lämnar min kropp och blir till en pöl på golvet.

FÖLJ:

10 svar

  1. Åh, vad jag ville läsa mer! Skulle verkligen behöva sätta mig med en bok nu mitt i uppsats-stressen. Men det får bli om ett par veckor när den lilla detaljen är avklarad. Kram!

  2. Menar ni att jag borde skriva en skönlitterär roman istället för att vänta på att allt just det händer i livet och sedan skriva om mina historier? ;)

    Puss på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.