Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vykort från Riga // Lettland

En helg i Riga där de blöta snöflingorna och lätta regndropparna inte hindrade oss från att upptäcka stadens gator, byggnader och olika områden. Jag kan tänka mig att här är fantastiskt på sommaren, men det finns alltid en fördel med att resa under lågsäsong.

Det var alltså hit överraskningsresan åt min kille gick, som jag hintade om i fredags på hans födelsedag. När jag researchade vart man kunde åka januaris sista helg, med direktflyg och inom en rimlig prisnivå så landade tillslut valet på Riga. Det är särskilt prisvärt här om man vill leva lite lyxigare. Så det har vi gjort. Ett fyrstjärnigt hotell, sovmorgnar och trerätters-middagar.

Och här är ett urplock av helgen.

En av alla magiska byggnader, här längs Miera iela.

Min nyblivna 30-åring.

Ett molnigt Riga, vi skymtade endast lite lite blå himmel på lördag eftermiddag.

Alla dess kyrktorn i Gamla stan.

Vi bodde på Pullman Riga Old Town och gillade det massor.

En del caféhäng också såklart. Här på hippa Rocket Bean.

“Morning boosters” med varm apelsinjuice, ingefära och honung – som kvällsdrink.

Japp, så himla fint.

Det knäppa är att jag återvänder till Riga redan om en och en halv vecka, fast med båt och av en helt annan anledning. Men det får ni höra då. Nu ska jag och mumin flyga hem från Lettland. Jag ser fram emot 7 dagar hemma innan nästa äventyr.

Här kan du läsa mer om mina upplevelser och tips för Riga:

FÖLJ:

8 svar

 1. Jag läser allt om Riga nu eftersom jag precis bokat en familjeresa dit i augusti.
  Finnair har så smaskiga priser från Umeå hela tiden så jag bara bokar och bokar och bokar… :-)
  Spaade ni nåt? Barer/restauranger med utsikt?

  1. Nej men vad trevligt!! Och ja Riga ligger ju så nära också. Spaade inte något men ska faktiskt spana in Jūrmala nu när jag åker dit nästa vecka – om ni funderat på att ta er dit också? :) Och finns ett par ställen med utsikt, vill man se Riga från andra sidan Daugava är biblioteket en bra plats. Skyline Bar är en klassisk takbar inne i stan. Gutenbergs i Gamla stan ska ha lite utsikt också! Vi tänkte besöka Latvian Academy of Sciences som ligger nära Central market men skippade det, där ska man kunna gå upp och blicka ut över staden.

  1. Haha ja, lite mulet var det ;) Kikade faktist på era restips för Riga och Kolonade var en av restaurangerna vi valde att besöka! Deras förrätter var magiska men huvudrätterna inte lika imponerande.

  1. Jaa, jag kan verkligen rekommendera det! Det ligger så nära också och går även kryssningar hit :)

 2. Vi har varit i Riga några gånger faktiskt. En gång har vi sovit kvar där i två nätter och några gånger över dagen när vi åkt på 36 timmars kryssning. Vi var där nu senast efter nyår och då besökte vi Riga Motormuseum, det var verkligen värt ett besök!

  1. Men åh är det sant att Motormuseet var så bra? Jag såg att det fanns ett sådant men tänkte inte att det kunde vara något speciellt. Typiskt! Tack för tipset i alla fall :) Och just en sådan 36-timmars kryssning är vad jag kommer göra nästa vecka från Stockholm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.