Jennifer sandström

Vykort från Paris // Frankrike

Hur är Paris? kanske ni undrar. Kyrkklockorna slår titt som tätt och det är ungefär såhär vackert:

Och dessutom har Paris lyckats överträffa mina förväntningar. Jag har liksom aldrig haft mina ögon riktade mot den här staden och har egentligen bara flyktigt hört talas om dess skönhet och diverse sevärdheter. Jag vet att folk liksom förälskar sig i Paris gång på gång, men jag har inte lockats av det och istället avfärdat denna stad med en fördomsfull bild av att fransoser är dryga och att ingen i Paris pratar engelska. Plus, hur fint eller speciellt kan det liksom vara?

Jag har bara spenderat drygt 24 timmar i staden, men detta första dygn har gett mig en väldigt bra känsla och krossat ett gäng av mina fördomar. För jag har bara mött trevliga fransmän, och alla har pratat eller åtminstone försökt prata engelska. Sen kanske de varit trevliga för att jag mest nickat och lett? Vem vet. Men jag måste erkänna att jag är lite chockad över att bli så bra bemött och välkomnad av Paris!

Med den här utsikten satt vi på måndagseftermiddagen när jag precis kommit fram och åt goda sallader på La Maison Bleue.

Min alldeles egna och riktigt grymma Paris-guide: Sandra Nicole ↑

Klassisk liten butik längs med random gata i Paris.

På kvällen tog vi en promenad och gick upp till Sacré-Cœur som ligger bara några minuter från Sandras lägenhet. 

Och jag fick min första sneak peek på Eiffeltornet – coolt! Det var större än mina ögon förväntade sig. Det går ju liksom inte att missa. 

Flanerar runt i Montmartre. Foto: Sandra.

Och inte långt därefter uppenbarade sig en magisk solnedgång. 

Förstår att både turister och locals klättrat upp på Montmartre-kullen för att njuta av detta denna måndagskväll. Bra träning för benen också att vandra upp för dessa trappor, och väl värt det.

Fin första kväll här i Paris och mysigt att bara få känna in staden litegrann.

Måndagen avslutade även med en bra middag, typisk fransk också då det var både sent och den bestod massor av ost, hur gott som helst och ett måste när man är här.

Idag har vi vandrat omkring drygt 13 km och upptäckt trevliga bitar av staden. Och min vistelse här fortsätter med lite mer upptäckande av Paris och massor av peppigt snack med Sandra. Jag har fotat en hel del också, det är ju en himla fotovänlig stad ändå. Nu är det dags att krypa ner i den sköna bäddsoffan och lägga det trötta huvudet på stora franska kuddar (de är fyrkantiga här tydligen) – så godnatt, vi hörs!

FÖLJ:

10 svar

 1. Åh älskade Paris! Jag bodde där för många år sedan bakom moulin rouge på montemartrekullen och fick nypa mig i armen när jag tittade ut från det pyttelilla köksfönstret och kunde se eiffeltornet:)

  1. Men åh, det förstår jag verkligen. Drömmig location – du kanske inte stördes av allt party i kvarteren heller? ;)

 2. Ja de där kvadratiska kuddarna de har i Frankrike är konstiga. Är ju tre decimeter kvar ovanför huvudet. Vande mig aldrig, haha!

  Ser ut som att du har det bra iafl! Och jag kan säga att efter fem år i Paris blev jag fortfarande lika tagen av Eiffeltornet. Allt annat blev jag blasé av, förutom det :)

  1. Vad härligt att höra, kan ju tänka mig det. Nästa gång i Paris får jag besöka det upclose!

   Men kuddarna var lite mysiga ändå måste jag säga ;)

   Hade det jättebra <3

 3. Paris är fint! Älskar balkongerna och drömmer om takterraserna..

  Min andra – och senaste – Parisresa var det ju du som sände iväg mig på, med STS :)

  Trevlig resa och synd att vardagen (med inskolning och sjukstuga) krockade med din Göteborgsvistelse!

  1. Jaaa balkongerna <3
   Just det, det minns jag! Stackare att få besöka den flygplatsen med alla barn alltså, My god!!

   Tack du, nästa gång jag är i Göteborg kanske, det vore kul ju :)

 4. Har alltid varit nyfiken på Paris! Efter det här inlägget blev man ju lite extra taggad att åka dit. Hur är prisstandarden där? Typ som i Norden eller billigare/ dyrare?☺️

  1. Hehe, kul att inspirera till en weekendresa! Hmm jag skulle nog säga att det är hyfsat likt hemma, inte så mycket billigare. Sen är kanske vissa saker billigare, typ alkohol, + att du kan hitta billigare ställen men om du vill gå till bra/populära känns prisstandarden ganska lik. Och vissa skönhetsmärken kan du köpa billigare här också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.