Jennifer sandström

Vykort från Kraków // Polen

Lätt snötäckta gator, snöflingor i luften. Med nyfikna fötter går vi genom stadens mest spännande stadsdelar. Det är kallt och vi skyndar från hippa caféer till bokaffärer och något museum. Vägrar att ta taxi, eller spårvagn. En stad upplevs bäst till fots. Även i slutet på januari när minusgraderna känns allt för väl i både tårna och fingertopparna. Nästa gång tar vi med oss underställ, klär på oss ordentligt. Säger vi, men vet båda att vi har glömt bort det till nästa weekendresa i januari till någon annan av Europas alla städer.

Kraków är stort, mäktigt och mycket att ta in. Här behöver du mer än två dagar. Det inser vi snabbt. Det finns inte tid till allt det vackra och allt det smärtsamma. Till alla de lager som staden består av. Allt det gamla, allt det nya.

Vi går, upptäcker, googlar och njuter av all denna tid tillsammans. Och här är några bilder. Från en iPhone, hans iPhone, med bilder som han fångat. Bilderna jag tagit ligger kvar i min kamera. Klockan är nästan tio, vi har just kommit hem och jag är ganska slut. Men på ett bra sätt slut. Det var skönt att få ett break från livets to dos och ägna 48 timmar helt åt en ny plats och kärleken.

Katedralen vid Wawel-slottet.

Och sanningen är att när man en gång börjat se allt i bilder slutar man aldrig.

Kraków påminner oss både om Riga och lite om Innsbruck.

Favoritstället för kvällshäng blev det charmiga och nya området Tytano.

Flygresor, ingen favorit att göra av många anledningar. Men den här bilden, jag gillade den.

Förutom några bilder filmade han kanske hundra små filmklipp. Kanske blir det något jag får visa, kanske blir det inte något alls – men gud vad kul det är att se sin pojkvän låta sig helt uppslukas av kreativitet och lust att skapa. Och film, det är nog en sån där dröm jag har som jag egentligen inte drömmer om. Alltså något jag kanske skulle gjort i ett annat liv. Tycker få saker är så häftiga som vad man kan skapa med film.

FÖLJ:

2 svar

  1. så fint beskrivet och vad sugen man blir! tänker att östeuropa är resedrömmen, gärna ihop med barnen när de blivit lite större bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.