Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Vi måste prata.

Jag vet inte riktigt hur jag mår över det här med val och valresultaten vi ser idag. Vi ser vilka kommuner där valdeltagandet varit lågt och vi ser vilka partier de olika kommunerna röstat på. Och jag vet att vi är så många som vill kräkas och gråta över det här med SD. I min gamla hemstad Gällivare röstar 10% på SD – alltså?! (Vilket är relativt lågt om vi tittar på resultaten i några små-kommuner i till exempel Skåne…) Och det är även den siffran som representerar rösterna överlag, var tionde svensk (av de som faktiskt röstade…) stöder ett rasistiskt parti.

Men är det inte uppenbart att det handlar om okunskap? Ful får man vara, men inte dum. Vad gör vi när vi har så många obildade människor i vårt land? Hur hanterar man det? Det är lätt att skaka på huvudet när man kommer hem och ser hur trångsynta och instängda många är, men det löser ju inte direkt några problem.

Min bror brukar säga att han inte tycker om konceptet att människor inte är kapabla att bestämma över sig själv och att regeringen ska bestämma mer (han är liksom för ett samhälle utan stat). Men ibland undrar man ju.

Jag kan väl inte uttala mig desto mer om det här. Jag ser bara att så många är upprörda och förtvivlade. Och detta är något som inte bara händer i Sverige, men i hela Europa. Rasister och nazister tassar in med sina tår och vill ta plats – och det med folkets stöd.

Det är så skrämmande det här med reklam och publicitet också. Hur katastrofala SD än har varit under en lång tid, har det bara inneburit ett lyft för dem när det kommer till siffrorna.

Jag vet inte vad jag ska säga, men det är viktigt att prata om.
Rösta i höst, och gör det med lite vett!

var tionde svensk stöder ett rasistiskt parti

Louise Hazell på Twitter lyfter en viktig poäng. Tack Erik som delade det.

Dela med er av vad mer vi kan läsa om politik och resultaten vi ser – som är vettigt och viktigt! Det finns så många som säger det så bra – jag vill läsa deras ord!

FÖLJ:

2 svar

  1. Jag håller med! För mig är det svårt att förstå att Europa har röstat såhär. Vi som medborgare måste göra något åt detta. Jag tror inte var tionde människa i Sverige är rasist, jag tror var tionde människa inte har läst på ordentlig och det fina är att vi kan hjälpa dem med detta. Vi med utbildning, vi som bryr oss. Det går inte förneka detta längre. Vi måste våga ta diskussioner på jobb, skola och bland vänner och familj. Jag vill inte leva i en värld där människor hatar varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.