Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vet du vilken drömmarnas stad i Finland är?

Jag tror faktiskt inte ens att jag fick höra detta när jag nyligen var på besök här. Men inför podden vi skulle spela in så gjorde jag lite extra research och rakt framför mig på Wikipedia dök det upp – drömmarnas stad.

Borgå alltså. Den lilla staden på 50 000 invånare, bara 50 km från Helsingfors. Här är allt du behöver veta om Borgå, eller okej, tillräckligt med info för att du 1. ska vilja åka hit och 2. veta vad du ska göra när du är här.

#6 Borgå – våra bästa tips

Lyssna nu på bums! Här:

Och Borgå var särskilt drömmigt när jag var här nyligen.

Här är ett inlägg från när jag besökte Borgå för första gången 2014, precis innan jag flyttade hit till Finland (till Åbo).

Har du varit i Borgå? Kanske du har fler tips att lägga till? Och du som är svensk, har du alls hört talas om Borgå?

FÖLJ:

4 svar

  1. Ett önskemål: skriv gärna det finska namnet också :) har aldrig kunnat de svenska namnen riktigt.. (men just i Porvoo har jag släkt så det känner jag till)

    1. Åh ja visst, jag brukar försöka nämna det. Tack för att du påpekar. Jag har också lärt mig många städer på finska först. Men mina finlandssvenska vänner är duktiga på att säga de svenska namnen ;) Nu får du chans att lära dig de svenska också, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.