Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Veckans frukost-tips: gröt med avokado.

Förra måndagen presenterade jag min supergröt för er och som jag sa är det bara fantasin som sätter gränser när det kommer till vad man kan blanda i gröten! Men ibland kan fantasin behöva en boost. Något som jag testade i veckan och vill tipsa er om är att blanda ned avokado i gröten! Låter det märkligt? Ja kanske lite, men som vi alla vet är avokado en väldigt nyttig frukt(?) grönsak(?) och därför perfekt att inkludera i kosten. Dessutom har inte avokado särskilt stark eller liksom distinkt smak utan den är ganska mild och passar därför utmärkt att slänga ner små bitar av när du kokar gröten.

Jag har tagit en halv avokado per portion gröt och en halv banan. Sedan får man kombinera med allt annat man önskar (russin, kokos, nötter, ägg, honung för ännu mer sötma men banan är väldigt söt i sig själv, osv). Bananen blir för övrigt (enligt mig) extra god när man slänger i den så den får koka tillsammans med gröten, då blir den varm, mjuk och ännu sötare! När jag var liten brukade jag i och för sig värma banan i mikron – så jag kan vara lite av ett undantag som älskar varm banan…

tips på gröt

 

Gröt anses väl som någorlunda nyttig frukost, men det är också perfekt om man (som jag berättade tidigare att min pojkvän) vill gå upp i vikt. En avokado innehåller exempelvis ca 300 kalorier. Och ni som är “rädda för kalorier” tänk på att det även är något som mättar väldigt bra.

Något jag måste införskaffa till min gröt är, tamdadam: chiafrön! Härliga Tina kommenterade att hon brukar ha det i gröten och det gör den extra krämig, sedan dess har jag läst överallt om folk som äter chiafrön! Linfrön är också ett bra tips, särskilt om man behöver få i gång magen av någon anledning ;-)

Ha en härlig måndag och hoppas ni får en bra start på veckan!

FÖLJ:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.