Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Vad som hände när jag av en slump fick hjälp av en coach

Ibland har man tur. Det hade jag för ett par månader sen.

Det var i somras som jag sprang på Maja som hastigast på ett event i Stockholm. Hon var där med Peppe och jag hade även lyssnat på deras gemensamma podcast. Sen dess har jag följt Majas nyhetsbrev och så av en händelse tävlade hon ut fem stycken coachingsamtal – som jag vann. Det kändes nästan overkligt. Tänk att det kan vara värt att läsa nyhetsbrev!

Vi har nu haft alla fem samtal (online) och alltså, det hade inte kunnat komma lägligare. I september-oktober gick jag runt med så mycket framtidsångest och stress i min kropp. Nu liknar jag mer en lugn och trygg Buddha. Och vilka insikter jag kommer fram till under våra samtal.

Trots att hennes jobb inte är att ge alla svar eller komma med lösningar (hennes jobb är att ställa rätt frågor) så har flera av hennes ord fastnat hos mig. Jag har fått ett par intressanta övningar, hemläxor och vettig input. Och bara att ha någon som utifrån och helt fokuserat under en timma lyssnar på vad jag har att säga. Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle ge mig så mycket.

Vi har fokuserat på mitt företagande mestadels, men det hänger också mycket ihop med vem jag är och vart jag vill. Helt plötsligt blev allting lite tydligare, och lika plötsligt dök jobberbjudanden upp som passade in i exakt det jag var ute efter.

En sak jag verkligen ville göra under 2019 var att ha ett kontor att gå till. Det har jag nu. Exakt här har jag suttit idag.

Alltså jag minns att jag läste om det hos Peppe också, hur det började hända saker, eftersom hon anlitade Maja som coach. Och jag tänkte häftigt men det kanske dröjer ett tag innan man ser någon effekt.

Nu tror jag ju inte på law of attraction eftersom det är ren bullshit. Och jobberbjudandena hade kanske kommit ändå. Men besluten jag tagit och känslan i mig, den är tack vare coachingen. Jag vet att jag i framtiden kommer vilja göra detta igen och tror att många skulle må bra av det (kanske framför allt för att släppa negativa tankar och må bättre med sina liv).

Jag är övertygad om att någon utifrån kan hjälpa en att ändra sitt tankemönster, och att ta tag i saker. Komma framåt. Hitta vad det är man vill pyssla med, eller bara få en att se annorlunda på sin situation.

FÖLJ:

6 svar

  1. Hade varit spännande att höra mer om innehållet av coachningen! Men det kanske coachen inte heller vill att du berättar om :) intressant annars!

    1. Jooo, jag kollade med henne – det är helt fritt fram för mig att berätta om. Finns inga hemliga formler eller scheman. :D Så jag ska se om jag kan skriva mer om det! Vi gjorde några intressanta övningar också under våra samtal. Kul att du vill veta mer!

  2. Vad roligt att du beslöt dig för att hoppa på erbjudandet att jobba med en coach! Det finns de som tror att det räcker att ha vänner när man kört fast men själv är ja övertygad om att vi också behöver någon som inte bara ger goda råd utan som lyssnar till vad vi söger på riktigt (kan läsa mellan raderna) och ställa de rätta frågorna. Har egen ko i diket eftersom jag utbildade mig till life coach för tio år sedan och öven om jag inte tog steget att börja med eget företag och jobba med coaching på heltid så har jag haft otrolig nytta av det jag lärde mig. Och nog känns det tillfredsställande när jag sett personer jag då coachade, efter kortare eller löngre tid sedan röra sig vidare mot drömmar de haft under våra samtal. Det stör mig också otroligt hur mycket fördomar de finns om coaching, och missuppfattningar. Oftast beror det på okunskap.

    1. Ja, haha, vänner är underbara. Men det är inte alltid de för en in på rätt tankebana ;) Gud vad intressant med den bakgrunden, att du är utbildad inom det! Kan tänka mig att det gav mycket på ett personligt plan.

      Tror många känner att “äh det här borde jag kunna lösa själv” – men fler skulle nog ha otroligt mycket mer hjälp av en coach än de hade kunnat ana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.