Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Om jag hade fått plugga utomlands igen

Om jag hade fått plugga utomlands igen…

Då hade jag valt ett mer exotisk land. Exotiskt i den bemärkelsen att de pratar ett främmande språk. Något annat än engelska. Ett språk som jag inte skulle ha lärt mig oavsett. Kanske Spanien, Tyskland, Italien eller någonstans i Sydamerika. Jag har läst både lite tyska och spanska i skolan och när jag besöker länder där de pratar språket kan jag inte låta bli att tänka hur otroligt häftigt det skulle vara att ha ett tredje språk. Nu, i och med att jag bor i Helsingfors, får finskan mest fokus. Och även om det också känns coolt att lära sig, så är användningsområdet lite mindre (om än viktigare för mig just nu).

Tyska är väl egentligen det språk som jag verkligen haft chans att lära mig. Först under 4 år i grundskolan. Sen när jag bodde i München. Och nu när jag vet hur det är att lära sig ett språk som finska kan jag känna att det skulle varit hur enkelt som helst att få plugga tyska. Damn it, varför inser man alltid sånt lite försent?

Förutom München så erbjuder EF också utlandsstudier i Berlin.

I München lärde jag mig inte mycket tyska den där våren 2014, men jag lärde mig allt jag kan om sökoptimering, mycket om fotboll och att dricka öl på riktigt. 

Och apropå drömmar. Om jag hade fått vara 18 och just-tagit-student igen… Då hade jag åkt iväg som au pair ett tag, det verkar också vara en sån upplevelse man aldrig glömmer. Min mamma har alltid sagt att hon skulle kunna vara “mormor-au pair”, det kanske jag kan göra när jag är 70+?

Och om jag och min kille inte blir allt för bekväma i Helsingfors… Så hoppas vi båda på någon typ av utlandsäventyr framöver igen.

FÖLJ:

6 svar

 1. Roligt att läsa! Om jag hade fått plugga utomlands skulle jag välja Sverige :) Men för 20 år sen kunde jag inte tänka mig att jag skulle bli så förälskad i Stockholm :)
  Kram från Belgien x

  1. Så häftigt, det är ju sånt som är svårt att veta. Och du har ju lyckats lära känna Sverige bra ändå 😉 Kram!

 2. Vi har en utbytesstudent i Sydkorea just nu! Det tycker jag är galet :D

  Jag läste spanska i gymnasiet och var faktiskt på väg för att volontärarbeta i Spanien efter studenten men så tog det slut med min dåvarande kille och då valde jag att börja plugga istället, i Sverige, på mitt modersmål. Och blev kvar i den stan. Sörjer lite ibland att jag aldrig lärde mig spanska på riktigt. Men men, egentligen är det väl inte försent än.

  1. Oj :O Spännande!

   Och nej, inte är det för sent inte, inte om det är något du ännu skulle vilja göra… :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.