Jennifer sandström

Till alla er som bär på den där FÖRETAGARDRÖMMEN

Så här i efterhand känns det som det mest naturliga i världen. Som om det var exakt detta som skulle ske. Jag skulle starta ett företag – och det skulle bli min sysselsättning på heltid.

Men så här i efterhand är ju allting mycket enklare, tydligare och klarare. När tanken först dök upp, då var det inte lika självklart. Det kändes snarare ganska skrämmande.

Tänk att själv ha det hundraprocentiga ansvaret över att dra in pengar varje månad? Att se till att det finns kunder? Att överhuvudtaget gå upp på morgonen och sätta sig framför datorn och få gjort det som bör göras?

För att inte tala om allt pappersarbete. Bokföring. Fakturor. Jesus. Det är nog bäst att fortsätta vara anställd, åtminstone ett tag till. Kanske är jag lite mer redo, om ett år? Kanske jag kan gå någon kurs? Kanske… äh. Det får bli sen.

Företagardrömmen – för alla er

För alla er som någonsin tänkt tanken. För alla er som vill, men inte vågar. För alla er som vågar, men inte har någon aning om var ni ska börja.

Foto: Amanda Mattsby

Under det här året kommer jag och min företagarkollega Annika (som driver sitt företag som reseskribent och framgångsrik resebloggare), tillsammans att skriva om ämnet företagande.

Vi kommer med våra respektive olika infallsvinklar (Annika snart 40 med 3 barn och bakgrund som jurist, jag snart 28 med inga barn och bakgrund inom marknadsföring) gå igenom förberedelser, det administrativa, utmaningar och allt som du kan tänkas vilja veta. Du får höra om våra erfarenheter och ta del av våra tips och lärdomar så här ett par-tre år in i livet som egenföretagare.

Jag älskar också Annikas poäng i att visst kan man inspireras av Petter Stordalen och co. – men de är ju inte den typen “idoler” som får en att verkligen våga ta steget. Det är ju att se någon annan som är precis som jag som gör något och som lyckas, det är det som inspirerar på riktigt.

#företagardrömmen

Detta gör vi alltså tillsammans under kampanjen företagardrömmen. As cheesy as it may sound. Med förhoppningen om att du ska bli inspirerad och få massvis av konkreta tips – för att kuna ta steget och agera på din dröm! 

Världen behöver fler företagare. Och världen behöver fler kvinnliga företagare.

Det vore också kul ifall du som redan är företagare också vill dela med dig av ditt perspektiv under varje tema. Så välkommen med på tåget!

Läs vad Annika skriver om vår gemensamma idé här.

Och ännu ett foto av ännu en underbar företagarvän: Amanda Mattsby

Det här är några av de teman vi kommer ta upp under kommande månader:

Och mycket mer! Det blir ett tema och ett inlägg per månad.

Förresten, kom ihåg att skriva upp dig på min mejllista där jag skickar ut tips och inspiration inom företagande, marknadsföring & sökoptimering.

Här hittar du allt jag tidigare skrivit om företagande.

FÖLJ:

26 svar

  1. Alltså jaaaa! Helt super härligt att ni skall skriva om det här ämnet! Jag gillar starkt. Med vänlig hälsning, en som har företagardrömmen <3

  2. Jaa jag hänger såklart med Jennifer och Annika!! Älskar båda era bloggar. Och delar gärna med mig av egna erfarenheter i era inlägg lite nu och då.
    Kram R

    1. Tack! Och du som driver företag både vid sidan om jobb och studier har säkert en del lärdomar och bra tips att dela med dig av! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.