Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Tankar om tapeter.

I september flyttade jag till Helsingfors (eller Esbo för att vara korrekt) och in tillsammans med min pojkvän. Sedan dess har vi lite då och då pysslat med inredning och bonat till det här i vår tvåa med inglasad balkong och bastu(!). Det är faktiskt en riktigt mysig lägenhet och den blir framför allt mysigare med tiden även om det går ganska långsamt med vårt inredande. Vårt senaste inköp var i helgen då vi äntligen slog till på en matta till vardagsrummet, eller faktiskt två mattor. Två identiska mattor som vi lappat över varandra. Det blev ganska bra, rätt bra improviserat.

Något som vi däremot inte funderat på, men som jag tycker är väldigt roligt, är tapeter. Just nu har vi alla väggar vita och det är ju både basic och behändigt, men i ett framtida hus(?) eller kanske en större lägenhet tänker jag mig att det vore roligt med en roligare tapet någonstans i hemmet. När jag var 12 år lät mina föräldrar mig måla om mitt rum, helt själv tillsammans med en jämnårig kompis (jag har än idag svårt att förstå detta) – det blev då en rosa fondvägg som blev lite ojämn i kanterna. Och jag var meganöjd över detta rum i några år, ända tills min bror fick ta över det och leva kvar med min knallrosa och skrikrosa vägg :-)

rosa vägg
Såhär bodde jag alltså för 10 år sedan. 14 år gammal. Älskade mitt rum.

Hur som helst, det skulle nog inte bli en rosa vägg om jag fick välja en färg. Nej, jag skulle vilja ha en cool tapet. För det som är så bra med tapeter är att de ju går att byta ut! Nu har jag aldrig tapetserat, men tänker mig att det är sådant man skulle kunna lära sig? Eller så kanske min Mumin kan lära sig, han känns mer händig än vad jag är.

Skulle annars kunna tänka mig en stormönstrad blommig tapet. Kommer dock ihåg när Elaine Eksvärd tapetserad sin ecstacy-tapet… Och hur trötta de hann bli på den väldigt snabbt innan de tillslut tapetserade över den igen. Det är så svårt att föreställa sig hur någonting som är väldigt fint på en liten bild egentligen ser ut när det täcker en hel vägg.

Ett tredje alternativ: fototapet. Det kan vara så ballt om det blir bra! Hemma hos min moster har de en otroligt vacker bild på ett litet vattenfall och stenar som de satt upp i sin relax-avdelning och bastu/duschrum. Det tycker jag är extremt fint.

Men, som sagt, det får bli i framtiden. Just nu fokuserar jag mest på växter, mer om det en annan dag.

FÖLJ:

4 svar

  1. Vi har en tapet med storstadshud i köket. På nedre däck har vi klätt väggarna med parkettgolv ;) Inte så förtjust i vita väggar faktiskt, även om det självklart passar bra ibland.

  2. Tycker hus-tapeterna var jättefina, älskar tapeter överlag! Det braiga med att bara göra en fondvägg är att det är så lätt att byta ut/tapetsera över när man tröttnar. Här i USA tycker folk att tapeter är bland det fulaste som finns och jag fick jobba en hel del på mannen innan han äntligen gav med sig;)

  3. Jonna jinton har nyligen börjat med tapeter av hennes foton . Helt jäkla magiska . Där snackar vi kreativt magiskt och annorlunda ;) så fint . Ps. Ej sponsrad . Vill bara tipsa . Ha det gott kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.