Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Supersvensk uppesittarkväll

Göteborg är ingen vidare julmysig stad, det ska erkännas. Det är garanterat snöfritt och ofta ett par plusgrader. Men det gör ingenting, trots att Finland varit täckt av snö och sådär som man vill ha det den här tiden. För hemmen både hos min mamma och moster är desto julmysigare. Det var alltså ljuvligt att komma hit och i söndagskväll åkte vi hem till min moster. Dagen innan julafton och en uppesittarkväll väntade.

Och hur spenderas då en äkta svensk uppesittarkväll kanske ni undrar? Kanske vet ni redan.

Först med lite gott, såklart. Vi åt världens godaste ostar med kex och pepparkakor, något spanskt seafood-snacks på chips och drack bubbel. 

Och sen, givetvis: bingolotto.

Jag har bara gjort detta en uppesittarkväll innan (tror jag) och minns den så väl, 2012 uppe i Gällivare när jag mellanlandade mellan Kanada och Nya Zeeland.

Valpen Morris var också med. Inte en helt enkel hundvalp att ta kort på. Han är bara tretton veckor gammal och var ganska nyfiken på min kamera.

Alltså han är mjuk som de mjukaste av Lambi-lammen.

Julmys <3

5 eller 6 lotter som spelades, och ingen som vann. Oh well. Trevligt var det ju ändå. Sån gemenskap, som de tjatade om i tvrutan hela kvällen.

Grejen med Bingolottos uppesittarkväll är dock att den pågår hur länge som helst. Halv åtta till midnatt. Vi åkte hem i reklampausen och fortsatte sista spelet hemma. Hörde till och med tre unga tjejer på ett café idag klaga över att Bingolotto börjar alldeles för sent och säga “nej det borde börja halv sju och sluta klockan tio!” Engagemanget kring det folkkära programmet här i landet är stort, som ni hör.

Att få gosa med Morris var vinst nog. Även han höll med om att det blev lite väl sent och somnade gott på soffkanten.

Tror min Mumin tyckte att vår svenska uppesittarkväll var lite märklig, men också rolig. Det är vår femte jul tillsammans men faktiskt bara vår andra i Sverige, så har några traditioner kvar att introducera honom för. Ikväll har vi suttit och kollat på Sällskapsresan och igår i väntan på The Holiday kikade vi på ett par avsnitt av Sunes jul. Älskar förresten det här med att kolla på vanlig tv när det går massor av bra filmer och program, det finns något så charmigt över det.

FÖLJ:

11 svar

 1. Visst är det galet att det till och med finns med på kulturhistoriska muséet, såg du det? Det har verkligen blivit en institution.
  Härligt att se dina juliga bilder. Och kan bara hålla med när det gäller charmen med alla de härliga filmerna på tradionell TV. God fortsättning.

  1. Jaaa, precis! Förstod dock inte riktigt grejen med att de sparade lotter i den där lådan och att de var så heliga och bara fick röras med handskar? Haha.
   Tack så mycket och detsamma! <3

 2. Bingolotto är ju så bra! :D det är något som finnarna inte riktigt förstår sig på, har jag märkt… Men för mig så har det alltid varit en trevlig underhållning och jag har massor av minnen när vi sett på det som yngre. :) några gånger hade vi dessutom köpt lotter och kunde på så vis delta fastän vi satt i soffan hemma i Finland. Ah, those were the times… :D

  1. Åhhh ni köpte alltså med lotter från Sverige eller finns det ill och med att få tag på i Finland?? Underbart att höra ju! :D Tycker också det är trevligt, och älskar liksom att se (eller höra) alla andra som vinner också, haha.

   1. Om jag minns rätt så var det någon förening i hemorten som sålde lotterna, kanske dom hade smugglat dom till Finland och sålde sedan vidare? Jag vet inte… :D och ja, jag tycker också att det är kul att följa med när andra vinner! Den delen där man får välja bland siffrorna och sen vinner det som döljs bakom luckorna är bäst, haha.

 3. Haha en till från Finland här som inte riktigt fattade det här med uppesittarkväll även om det var sååå mysigt! :D Men gillade nog snacksen och sällskapet mest hehe. Så söt Morris hund förresten! <3

  1. Åh, älskar att ni också gjorde detta! ;) En äkta svensk jul!
   Och visst är han, helt underbar! Och busig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.