Jennifer sandström

24 december

En dag som aldrig är riktigt så idylliskt som i filmerna, men istället en ganska trevlig verklighet. I en glittrig klänning i sammet från 2015, med nära och kära, klassiskt julbord, glögg, en klassisk julfilm, choklad, och en variant på ett sällskapsspel.

Vi vaknade lagom tidigt hemma hos mamma. Åt mackor med julskinka på till frukost, sneglade på klapparna under granen och läste lite.

Bästa outfiten dessa julmorgnar. Min strumpor har dessutom små bjällror så jag låter som tomtens renar när jag går.

Jag tog en meditations-promenad (min app har sånna “walking meditations”) på egen hand och mötte julglada människor på trottoarerna. Kom hem igen. Duschade. Drog på festliga kläder, smink och lite hårspray. Sen klev vi fyra in i bilen och åkte ut till Hisingen, hem till min bror.

Redan i trapphuset lyckades han fånga oss på bild.

Där var brasan tänd, som ni ser, och maten redan uppdukad.

Alla recept på julmaten finns såklart i deras matblogg, godastmat.se. Bland de mest spännande som de ordnat var hemmagjord rödbetssallad, den var så fräsch! Något helt annat än den man köper som ofta blir lite mäktig. Dessutom fanns några finska favoriter på julbordet: morotslåda, kålrotslåda och julstjärnor.

Ett par timmar senare åt vi efterrätt som var något jag aldrig tror att jag ätit förut, ris à la Malta. Även den hade Sandra, min brors sambo, gjort helt fantastiskt god. Ganska simpel, toppad med blodapelsin.

Samtidigt gick solen ner och färgade hela Hisingen rosa.

Mamma <3

Vi hade med oss en gigantisk ask med Fazer-choklad hela vägen från Finland. Vi var dock alla överens om att Lindts chokladask var lite godare. Och vet ni varför? De innehåller mer socker och fett. As simple as that.

Till slut blev det julklappsutdelning och alla fick bara ytterst välbehövliga saker. Och för att ni ska förstå exakt hur praktiska julklappar vi ger varandra i min familj så kan jag berätta att jag och T fick en diskborste, och en fin balsamico. Av mig fick T en mortel, han lagar mat nästan jämt och äger ingen mortel?!

Man skulle även kunna ha invändningar här om att en mortel är en lustig sak att ge någon när man befinner sig utomlands och så (den vägde liksom tre och ett halvt kilo) och det kan jag möjligen hålla med om. Vi får hoppas att han får med sig den hem, annars får den hänga med mig på turné upp till Gällivare innan vi tar båten över till Finland igen.

Bilderna från eftermiddagen och kvällen är tagna med min brors kamera av mig och honom, och redigerade av honom. Försökte redigera så som jag brukar men det blev inte i närheten så bra.

Det var den julaftonen.

Hur var din julafton? Klassisk julmat? Några julklappar? Sällskapsspel? Bara ångest? Berätta!

FÖLJ:

5 svar

 1. Klassisk julmat, ja, men ingen lutfisk, tack och lov!
  En julklapp fick jag fast jag hade inte väntat någon, så det blev en överraskning. Ryggsäck, också på hjul, och klassat som handbagage. Behövde jag verkligen.
  Varken sällskapsspel eller ångest.

  Ni verkar verkligen firat julen på ett bra och harmoniskt sätt. Umgåtts och trivts. Så som det skall vara.
  Och morteln, jo den kommer nog hem på ett eller annat sätt. Jag kom att tänka på hennes om jag hade som säteskompis en gång i tiden på en bussresa från Köpenhamn till Spanien tor. Hon hade i Spanien hittat en helt underbar tygåsna som hon köpte hem till sin son. En stor en, nästan som fullvuxen människa. Hon tänkte inte alls i stundens ingivelse på hur hon skulle få den hemtransporterad. När jag kom ombord på bussen och hittade min plats satt tygåsnan där och log förnöjt. Nåja, den åkte i golvet och sedan fick den klara sig på något sätt i gången. Hem kom vi i alla fall.

 2. Men vilken mysig jul! Du och din mamma liknar varandra jättemycket :)
  Min jul var fantastisk, vi firade 22.12. Ingen klassisk julmat utan mera småplock och många fina julklappar, mest praktiska vilket jag är tacksam över. Just nu önskar jag mig bara pengar till bröllop och advokatavgifter haha!

  God jul!!

 3. Vad bra du passar i rött läppstift. Den där nyansen är så fin på dig.

  Du verkar ha haft en riktigt mysig jul. Min var ungefär likadan, sen åkte jag söderut på annandagen så mellandagarna har tillbringats i Spanien. Det är inte direkt badväder men vi fick två dagar med strålande sol och en av dem gick jag omkring i t-shirt. Inte fel i slutet på december :)

  Och god fortsättning förresten! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.