Sundays at home

Mellan helger som är inplanerade med olika resor, happenings, fester, häng med vänner och annat kul så älskar jag att ha helt oplanerade helger. Jag älskar att komma hem från jobbet en fredagseftermiddag med en hel, lugn och skön helg framför mig, timmar fria att spendera så som jag behagar. En fredagskväll i soffan, Mumin som lagar någon god mat, vi ser på någon serie, kanske en film och redan när klockan närmar sig elva har vi krupit ner under täcket.

En lördagsmorgon, lyxig frukost, tv:n är på, jag plockar upp datorn, dricker en kopp kaffe och bloggar lite. Ett par timmar flyter förbi. T föreslår att vi åker in till stan, eller besöker ett nytt café, tar en promenad eller går till gymmet. Plötsligt är det lördagskväll igen, kanske har jag köpt godis, kanske poppar vi popcorn. TV:n visar ett finskt program, jag pysslar med något, läser en bok eller mina favoritbloggar.

Sen den där sista dagen på helgen. Söndagen. Igår var den inte alls särskilt händelserik, men väldigt behövlig. Jag myste runt i Ts Stanford-tröja, snickrade ihop min lilla brunch-guide till London, gick ut på en långpromenad ner till havet, och gjorde min bokföring i sista sista minuten.

Och så lekte jag lite med min Lumix och övade på självporträtt med självutlösar-appen i det sista eftermiddagsljuset som dröjde sig kvar genom fönstret.

Det var den helgen av uppladdning som jag behövde. För på fredag landar mina bästa vänner här i Helsingfors. Och på söndag fyller jag 25.

Följ:
0
Jennifer Sandström
Jennifer Sandström

Jag hjälper jag dig öka din trafik med SEO. I bloggen får du läsa om marknadsföring, företagande, foto, skrivande, böcker och resor. Gällivare är min hemstad/favoritplats, bor i Helsingfors pga kärleken.

Dela

12 Kommentarer

 1. 27 februari, 2017 / 21:01

  Oplanerade lördagar är grymt. Längtar efter en sådan just nu men vete fan när jag kan ha en sådan nästa gång. Mitt oplanerade Q1 2017 har fullständigt gått upp i rök.

  • jennifer
   Författare
   27 februari, 2017 / 21:17

   Uppskattar ändå att du hinner kika in här och lämna kommentarer i den stressiga vardagen ;) Du får se till att Q2 blir lite lugnare???

 2. Johanna
  27 februari, 2017 / 21:56

  Låter underbart – så som jag föredrog att ha mina helger förr. Behövs ibland! :)

  • jennifer
   Författare
   28 februari, 2017 / 08:06

   Nu så är de kanske inte lika kravlösa men fortfarande åt det lugna hållet, eller? ;)

 3. 27 februari, 2017 / 22:04

  Åh låter perfekt! Jag har endast en helg ledig och oplanerad under resten av våren. Liksom oj. Efter den är nästa lediga den 2–4 juni … Vet inte om jag ska skratta eller gråta, men åtminstone lär det inte bli tråkigt. :’D

  • jennifer
   Författare
   28 februari, 2017 / 08:07

   Haha, du får bita ihop! Och försöka andas lite någon veckodag emellanåt ;)

 4. 28 februari, 2017 / 20:28

  Vilken mysig helgkänsla jag fick helt plötsligt – och det är bara tisdag! Jag längtar också till lediga helger, med tid för långa promenader och ännu länge frukostar. Seriemaraton och pyssel i min lilla ”trädgård” på fönsterbrädan. Blogg, foto och böcker är också fint förstås!

  Förresten, jag har alltid gillat din blogg, men nu är det som att den har levlat upp ännu mer och blivit ännu bättre! Är det ett tidigt resultat av din bloggdedikerade arbetsdag tro? Bara lite nyfiken :-) Och keep it up, du gör det skitbra!

  • jennifer
   Författare
   1 mars, 2017 / 21:06

   Men åh Sanna, vad du är fin! Du anar inte hur glad en människa kan bli av en kommentar som din. Landar rakt i hjärtat. Tusen tack! Kanske är det ett resultat av mer tid och kärlek till bloggen?? Jättekul att få höra att det märks i alla fall, det är ju svårt att se sånt själv :)

   Aldrig för tidigt att se fram emot helgen, hehe. Det där med en mini-trädgård på fönsterbrädan låter underbart! Jag har inte riktigt motivation nog för att ta hand om allt för många växter (tycker t.ex. det där med att byta jord är sjukt jobbigt och gör det väldigt ogärna), men det är lite av en dröm jag har att jag kanske en vacker dag ska utveckla mitt intresse för växter… ;)

 5. 1 mars, 2017 / 19:57

  Men finland har ju Mignon ägg till påsk… vad mer kan man behöva liksom :D

  • jennifer
   Författare
   1 mars, 2017 / 21:11

   Exakt Alexandra! Det sa Mumin också… ;) Och DET är ju faktiskt lyxigt om något.

   Att jag dock inte ännu smakat ett Mignon ägg är lite av en skandal. Vi har ett i kylen från förra påsken, men det känns som om det aldrig är tillfälle att öppna det?! Haha…

 6. 12 mars, 2017 / 11:45

  Fina du! Jag älskar helger likt dessa, då en avslutar fredagen och sedan vet att en har ingenting att göra under en hel helg. Sådan himla skön känsla.

  Och du, stort grattis i efterskott <3

  • jennifer
   Författare
   13 mars, 2017 / 19:47

   Ja men visst är det!! Men jag har också lärt mig att uppskatta dem mer när de inte sker jämt. Hade en period när jag flyttade till Finland då tomma helger var mest ångest.. Valt lugn och vald ”ensamhet” är mycket finare :) Tack så mycket Ellen! :*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?