Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Stövelväder.

Minusgraderna försvann sådär lagom bra efter att decimeter av snö fått landa här. 1 + 1 = vatten. Snö är nämligen/tydligen en annan form av vatten. Så nu mina vänner kom mina stövlar äntligen till användning. Stövlar är ett sånt där plagg som sällan behövs men fyller en fantastisk funktion när det väl gäller.

 

Annars tänker jag lite såhär… Vädret. Det upptar ganska mycket av våra liv, påverkar vad vi gör och hur vi känner oss, utgör vissa delar av våra samtal. Vi är så beroende av vädret, vi lever efter det. Och det här är hemskt!

Alltså fine om man trivs med vinter – men södra Sverige/Finland har så lite vinter att det inte räknas. Förra veckan när jag såg folk på skidor och tänkte, shit vad fint jag kanske skulle skaffa ett par här också? Men nu inser jag ju varför det är en dum idé.

Folk undrar hur man överlever uppe i norr i mörkret och kylan. Svaret är: snön, samt att det är VINTER. Vintern är mysig. Och om jag frågar er, hur sjutton överlever man här i halvsöder, där det är halvmörkt, halvsnöigt, halvkallt och mest bara jävligt?

/Jennifer, med galen fernweh och helt uppgiven kring att bo här just nu (av alla platser i hela världen???) trots sina gummistövlar….

FÖLJ:

6 svar

  1. Undrar detsamma… Märker direkt hur regnet och mörkret som kommer i och med att snön försvinner påverkar humöret. Hoppas verkligen inte det blir så att vi bara får en månad av “riktig” vinter. Blir typ provocerad av folk som hellre har det såhär än kallt och snöigt när det faktiskt är JANUARI! :)

    1. Alltså jag har ju “råkat” tänka nu när det blivit varmare igen att “åh, jag fryser ju inte” samt “skönt att kunna blogga medan jag väntar på bussen” (pga behöver inte nödvändigtvis ha vantar). Haha… Men det är nog också det enda positiva.

  2. Man går i ide under filtar och roar sig med inomhussysslor! :)
    Själv avskyr jag allt väder som inte är vår, sommar eller tidig höst. Därför får det nog bli en flytt till något liiiite varmare (frankrike/spanien/portugal) när ekonomin tillåter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.