Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Spa, äventyr & ångest.

Wow, kan ni tänka er vilken lyx att åka ut en lördag till söndag och bo på spa-hotell bara 3 mil från sitt hem? Inga måsten, ingen stress – inte för att jag har mycket sådant i vanliga fall egentligen, men ni vet bara allt det alldagliga i hemmet och livet som man kan släppa när man åker bort. Det bästa med helgen var nog att kunna gymma + simma, basta i ångbastu och äta finmiddag och hotellfrukost. Samt umgås med Mumin massor av timmar.

Jag får berätta mer om spa:et senare. Jag vet i alla fall att min första spa-upplevelse någonsin, som var i Göteborg, fortfarande står i topp och jag har insett hur svårslagen den upplevelsen faktiskt är.


Det roligaste med helgen var att vi (eftersom vi inte äger någon bil) bestämde oss för att ta en Uber de 3 milen västerut som Långvik Spa ligger. Gick hur fint som helst, pengar well spent och så vidare. Men på söndagen när vi ska hem så inser vi att vi kommer aldrig få tag i en Uber här ute i skogen/vid havet där det är cirka noll civilisation. Och den lokala bussen går inte. Så vad gör man inte? Snörar på skorna, slänger upp bagen på ryggen och börjar promenera i snöslasket längs den snirkliga skogsvägen utan trottoar. 5 kilometer känns plötsligt lite tungt kan jag tala om. Det var dock inte kallt och snöade inte så vi fixade det – lite också för att T är en så himla gentleman och bar båda våra väskor nästan hela vägen… *bortskämd och inte alls något behov av “kan själv”* En timma senare stod vi och väntade 20 minuter på bussen som gick en gång i timman. Då var det härligt att komma hem.

Trots att det är gånger som dessa man önskar att man ägde en bil så tyckte vi det var kul med ett äventyr av denna sort. Blev en rätt aktiv dag också – bonus!

Och sen väl hemma och nästan lite uttråkad trots lugnet, så kom ångesten. Eller om det var PMS, förmodligen. Det hjälpte att 1) se på 1 avsnitt av Love och 1 avsnitt Suits och 2) lyssna på en Värvet-intervju med Mikael Persbrandt, hjälper alltid att höra om andra som har ångest, samtidigt som jag städade hela lägenheten och lagade kycklingsallad till lunchlådor.

Redo för en ny vecka. Är ni?

FÖLJ:

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.