Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Sommarens resor & Airbnb.

Just nu har 4 olika flygresor planerade och bokade här inom den närmsta framtiden, det känns som om detta kan bli en riktigt fin vår och sommar. Det har liksom redan börjat optimalt med finväder och roligheter. Jag tycker dessutom det är såå skönt att ha flygen bokade, då kan jag slappna av.

4 resor jag bokat:

Först ut är Warszawa nu i maj, om två veckor.

En helg i Göteborg och Håkan på Ullevi (tack kära läsare som ville sälja sin biljett!).

Ytterligare en resa till Göteborg och en mässa i Båstad.

3 veckor i San Francisco – sommarens semester och höjdpunkt.

Jag har dock bara en sak kvar att planera, och det är boendet i San Francisco… Det skulle var fint att hitta en lägenhet med Airbnb som ligger i ett nice område och liksom bo lite mer som en local under ett par veckor – det är ju en av fördelarna med Airbnb. Dock verkar det vara svindyrt i just San Francisco, så får eventuellt tänka om.

Bo med Airbnb?

I höstas skrev jag ju om att bo med Airbnb och förklarade lite om varför jag gillar konceptet. Det här med delningsekonomi är ju otroligt hett just nu och det är bara en tidsfråga innan lagarna blir mer anpassade för det moderna samhället. Och nu när det snart är sommar igen och därmed restider vill jag passa på att ge er några kronor att resa för med Airbnb – jag ger dig ca. 160 SEK och får samma summa själv, fint eller hur? Registrera ett konto via den här länken och bo med Airbnb på din nästa resa!

Jag hoppas också att få njuta av den nordiska sommaren här i Finland. Tänker mig många picknickar, uteserveringar och sånt där typiskt sommar-svenskt och ja, sommar-finskt. Dessutom håller jag alla mina tummar och tår för att jag i höst kan åka på en vandringsresa och närmare vintern på en resa till Indien – det är mina resedrömmar för det här året!!

Planerar ni att resa något i sommar?

FÖLJ:

30 svar

 1. SFO, himla fin stad men som sagt svinigt dyrt att bo där. Hoppas du hittar något med Airbnb, gillar också det för det blir lite local känsla. Har provat det en handfull gånger och varit väldigt nöjd. Ska testa det igen om två veckor i Malaga med några tjejkompisar.

  1. Eller hur! Vad kul. Sist jag använde Airbnb var i Spanien och tror den första vi provade var med en “super host” – det kändes lite tryggare, men även de som inte var “super hosts” fungerade hur fint som helst :)

 2. Jag bodde AirBNB i Göteborg senast :)

  I sommar ska jag bara en sväng till Åland och i övrigt blir det olika platser i Sverige, främst Dalarna, lite Värmland och runt Stockholm, som det ser ut nu…

 3. Härligt med San Francicsco! Jag ska också dit till helgen, men blir bara kvar där i ca 2 dagar innan vi rullar vidare. Boendet där är dock svindyrt, även Airbnb. Jag har finkammat allt men lyckades inte att hitta nån sån där otroligt bra deal ändå. Men det kanske går att hitta då du ska vara där en längre period. Jag håller tummarna för dig!

  1. Vad kul Helena! Vart drar det vidare sen? :) Och har du kikat på hotell? Det verkar som ett billigare alternativ annars…

   1. På roadtrip och listan över ställen att besöka är lång! Bland annat Yosemite, Grand Canyon och Monument Valley.

    Jo, kollade hotell först och tyckte det var så dyrt. Så då kollade jag Airbnb och tyckte det var dyrare. Så det blev hotell för oss. Hittade några vettiga på Airbnb iofs, men då krävdes det att man hade bil och jag kände att då vi inte ska vara där så länge så vill jag nog bo mer centralt.

    Du får åka på en tur till Big Sur när du är där och lägga upp massa bilder ;) Jag var tvungen att välja bort det denna resa tyvärr, men vill så gärna dit.

    1. Jaa vi kommer inte heller ha bil så skulle vara nice att bo hyfsat centralt. Kommer bo några nätter på Stanford Campus också ;) Åhh Grand Canyon ja, wow! Har sett monument valley också och tycker det är väldigt häftigt.
     Alltså jaaa jag måste börja kika på vilka fina platser jag ska besöka runtom SF, Big Sur känns absolut lockande… ;)

     1. Ja, det blir ju lite enklare då :) Jasså? Hur kommer det sig? Ska du börja plugga där eller hyr de ut till vanliga dödliga också?

      Det finns otroligt många vackra platser runt SF. Jag har världens längsta lista över massa ställen där, men kommer ju inte ens hinna med en femtedel har jag insett haha :)

      1. T ska plugga där i sommar, det är faktiskt därför som jag ska till SF öht :) Så förhoppningsvis kan jag bo med honom lite. Mycket tveksam till att de hyr ut till vanliga dödliga, det är så man känner sig i de sammanhangen haha ;)
       Oj! Jag är ju så dålig på att göra research innan jag reser… Men kanske borde kolla upp lite vad jag helst skulle vila se :)

       1. Ah, jag förstår. Ja, det var det jag tänkte, att det nog inte är öppet för alla liksom.

        Fast att inte göra research är ju bra på sitt sätt. Jag tror att jag nog skulle göra mindre research om jag skulle vara en längre tid på ett ställe för då hinner man ju med det mesta ändå. Men vi är ju bara där i knappa två dagar och jag vill inte missa nåt fantastiskt haha.

 4. Pacific tradewinds hostel (?) bodde jag på i SF och älskade det :) nära till allt. När åker du dit?? Vi borde ses! <3 och när är du i Götet? Då borde vi verkligen ses!

  1. Mina reseplaner kanske du känner till. Men 9 veckor i USA kommer bjuda på många nya intressanta ställen :) med start i Nashville och sedan ner mot New Orleans för att sluta i Dallas 4 veckor senare. Sedan blir det camping i yellowstone i två veckor innan jag bara ska hänga med mina kompisar :)

  2. Ohhh tack Julia! Men hallå vi pratade ju om detta ;) Du kände inte för att åka till San Francisco igen ju? Eller hur var det? Jag är i Göteborg väldigt kort den 22:a juni och flyger sen till SF och 3 veckor framåt.

  1. Alltså jaaaa Ida, det kanske vore något… Men jag har ju aldrig provat det… Ska kolla på det i alla fall!

 5. Hej! Du skulle kunna kolla med “SWEA San Francisco”, som är en förening för svenska kvinnor som bor i San Francisco. Många svenskar som bor i SF åker hem över sommaren och kan tänka sig att hyra ut sitt boende då, kanske billigare än AirBnb! Finns en FB-sida med denna grupp där du kan lägga ut en förfrågan. Lycka till! :)

  1. Hej Madelene! Tack så hemskt mycket för ditt tips – jag kollar upp detta genast! Så snällt av dig :)

 6. Å vad kul med SF! Var där för flera år sedan och det är fortfarande en av mina storstadsfavoriter. Skulle kunna bo där?? Ser fram emot att följa dig dit☺️

  1. Vad kul att höra – det är en stad man hört mycket gott om och som jag varit nyfiken på länge :)

 7. Åh Warszawa! Vad kul. Jag älskar Polen. Var i Katowice förra året. Kan verkligen rekommendera att du åker till Auschwitz museet om du är intresserad av historia (ligger i Oswiecim)

  Skriv gärna om hur Warszawa var sen! Har själv funderat på att åka dit :)

  Själv ska jag åka till Lanzarote i sommar, och funderar även på en till resa till Polen :)

  1. Kommer bara ha ett par dagar så vet inte om jag kommer hinna med allt, men ska definitivt kolla upp det – det vore intressant (om än tungt) att se. Men inte varit mycket i den här delen av Europa så ska bli spännande!
   Fint med Lanzarote och var någonstans i Polen? :)

   1. Madrid, Sevilla, Málaga, Valencia och Barcelona. Och allt som ligger mellan städerna eftersom vi hyr bil. Har du några bra tips? :)

    1. Ohh så trevligt! Låter som en bra plan :)

     För Madrid har jag nog ett par tips som jag bloggat om. Rooftop med fin utsikt: https://jennifersandstrom.se/2015/08/27/mitt-basta-madrid-tips-gourmet-experience/
     Om Buen Retiro Park och ett coolt café/bar: https://jennifersandstrom.se/2015/08/26/egentid-en-onsdag-i-madrid/

     Och om ni är i Barcelona när det är Festa Major de Gracia så får ni inte missa den! –> https://jennifersandstrom.se/2015/10/21/festa-major-de-gracia/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.