Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Sommar-boktips: böcker för semestern, lediga dagar & sommarens resor

Det här inlägget är sponsrat av min samarbetspartner Nextory


Sommaren, semestern och lediga dagar under den här årstiden är alltid min bästa tid för läsning – och därför vill jag passa på att ge några boktips för sommaren. Jag gick in starkt i början på 2017 och både läste och lyssnade på böcker mer än jag brukar göra under vinterhalvåret. Men sanningen är att det stannat av lite och nu ser jag fram emot plocka upp böckerna och läsningen/lyssningen igen den här sommaren. Så för mig men också för er, här kommer ett gäng sommar-boktips för semestern och resorna!

Här kan du läsa fler sommar-boktips för 2018

Läs & lyssna gratis i 30 dagar

→ Du vet väl att du kan prova och lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker gratis i 30 dagar med min rabattkod hos NextoryAnge koden jenn när du registrerar dig här

sommar-boktips

Foto: Unsplash. 


Mina boktips sommaren 2017

Efter ett lite upphåll i läsandet och lyssnadet (ja, livet kom emellan, har varit ganska intensivt mars-maj) så blev jag rätt exalterad när jag kikade Nextorys utbud och vilka nyheter de fått in på listorna bland e-böcker och ljudböcker. Jag tänkte jag skulle lista några av de böcker som jag blev extra sugen på och planerar att avverka under sommaren.

Varsågoda, mina boktips för sommaren: 

Vi ses i Disneyland – Erika Scott. Verkar som en något tung story men på det spännande temat kärlek och svek. Finns som e-bok.

Adele – Sean Smith. Jag läser inte biografier jätteofta, men jag tycker Adele är cool och är nyfiken på henne som person och hennes resa. Finns som e-bok.

Jag fann dig – Lisa Jewell. Jag har alltid gillat Lisa Jewells lättsamma romaner och nu har hon kommit ut med en ny, hurra! Finns som e-bok.

Min fantastiska väninna, bok 1 – Elena Ferrante. 50-talet och en spännande berättelse som utspelar sig i Italien, det gör mig nyfiken på just den här boken. Finns som ljudbok.

boktips för sommaren

De polyglotta älskarna – Lina Wolff. Den verkar lite artsy, men jag älskar omslaget. Dessutom nämns “Italien” även i denna boks beskrivning, och det lockar ju faktiskt lite. Finns som ljudbok.

Utan dina andetag – Karin Aspenström. Den här bokens beskrivning går jag verkligen igång på. Ett par som är som självklara för varandra ger sig ut på en resa i Indien och berättelsen kommer att handla om “… drömmar, förväntningar och det svåra i att upptäcka att livet inte blev som man hade tänkt sig.” Finns som e-bok och ljudbok.

Hjärnstark : Hur motion och träning stärker din hjärna –  Anders Hansen. Det här tycker jag verkar vara inte bara intressant utan också en bra motivation för träningen. “Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann.” Finns som ljudbok.

Stjärnlösa nätter –  Arkan Asaad. En familj som bilar från Västerås till sin släkt i Irak, där Amàr plötsligt förväntas gifta sig med sin kusin. Jag är nyfiken på den här berättelsen som bygger på verkliga erfarenheter och behandlar ämnet hederskultur. Finns kortare version som e-bok och även originalversionen som ljudbok.

tips på böcker sommar

Ja, dessa böcker ser jag fram emot att få dyka ner i denna sommar – trots att mina resor främst kommer bestå av resor inom Sverige och Finland och trots att jag inte ännu planerat min semester. Just nu har jag förresten tagit mitt podd-lyssnande till en ny nivå och gett mig in på P3 Historia, som jag faktiskt varmt kan rekommendera. Avsnitten om Marie-Antoinette och Bonnie & Clyde lyckades verkligen fängsla mig. Så det är ett bonus-tips!

Har du några andra boktips för sommaren?

FÖLJ:

13 svar

 1. Återigen Shantaram. Finns ingen bättre bok :) OCH det har kommit en del två, bergets skugga. Vill inte att den ska ta slut :)

  1. Du får fortsätta tjata tills jag kommer mig för att plocka upp Shantaram igen ;) <3

  1. Vilken fin och bra grej! Looking for Alaska är ju helt magisk. Och jag gillar tonårstiden bland böcker! Deckare däremot, de har jag svårt för…

 2. Jag är ju en såndär person som endast och bara läser deckare. Lite töntigt kanske, men jag behöver den typen av spänning för att fastna. Men jag skulle vilja läsa mer skönlitteratur som inte är spänning, thrillers eller deckare. Så den här listan ska jag verkligen spara ner och gå till biblioteket och kika om jag kan hitta något kul! :)

  1. Så intressant att höra om olika preferenser på böcker – jag är snarare tvärtom och undviker helst deckare, haha. (Pga känslig och alldeles för lättskrämd…) Jag har dock också precis som du tänkt försöka bredda mitt läsande lite i alla fall ;)

 3. Min fantastiska väninna är fantastisk. Men inte som ljudbok, bara en varning. Det är så galet mycket namn, jag var tvungen att bläddra tillbaka flera gånger för att kolla vem som var vem :)

  Jag har samlat böcker under året för att läsa i sommar, försöker annars låna böcker på biblioteket. I min trave nu ligger bland annat Lauren Graham, hon från Gilmore Girls. Den har jag stora förhoppningar på!

  1. Åh tack Åsa för tipset – det ska jag ta med mig!! Min kollega sa också att den var svår att fastna i pga lite seg början med väldigt mycket detaljer. Jag får ge den en chans och se hur det går.
   Jag vill också börja låna mer på biblioteket, äger inte ens ett bibblokort….

  1. Haha jag förstår, jag vet att det inte är lätt… Därför kombinerar jag gärna ljudböcker med fysiska böcker. Men jag är verkligen en periodare och det kan vara svårt att öva in nya vanor ;)

 4. Jag är så läspepp den här sommaren. Beställde fyra pocket från adlibris. Ferrantes första som du tipsar om, “Glöm mig” med Alex Schulman, “Lilla bageriet på strandpromenaden” Jenny Colgan och Anna Fredrikssons senaste som jag just nu har tappat namnet på. (Rekommenderar alla hennes böcker ????) Har försökt lyssna p böcker tidigare men det måste verkligen vara en berättare som fångar mig för att det ska funka….
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.