Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Smartly.io bjöd in till fest.

Igår var det fredagkväll och vad passar då bättre än en kontorsfest på ett coolt startup i Helsingfors? Det var Smartly (pysslar med Facebook-marknadsföring) som vuxit enormt senaste året och till följd av detta byggt ut och renoverat sitt kontor – när sånt sker måste man ju såklart ha inflyttningsfest eller tuparit som det kallas på finska. En gammal kollega från när jag bodde i München jobbar där och via honom har jag lärt känna några av hans kollegor. Dessutom är startup-världen rätt liten när man väl befinner sig i den så ett par andra av mina kollegor på Zervant var också inbjudna.Zervant lämnar alltid avtryck på ett eller annat sätt. Jag glömde också (faktiskt av misstag!) en bunt av mina visitkort någonstans på ett bord under kvällen, hehe. 

Det var mycket folk, dj, bra stämning, bra mat och öl. Uppgjort för ett bra tuparit! Här nedan har vi mina kollegor finlandssvenska Jasmin och franska Micka, sådan typer som livar upp arbetsdagarna.


Förresten, jag älskar konceptet med att måla en vägg till en gigantisk krittavla! Det är något jag skulle vilja ha hemma faktiskt, för att kunna anteckna veckans schema till exempel. Eller tänk vad kul att ha en sådan vägg som barn hemma i sitt rum och få måla fritt på. Funkar rätt snyggt på ett kontor också, precis som de hade här direkt i entrén när man kom ut genom hissarna.

Bra mat var som sagt uppdukat och inte lite av det heller. Vilken dröm att mötas av den här synen av sushi i oändlighet (och det var bara förrätten). Bra grej att catera in sushi till en fest. Thumbs up på det, enligt äkta facebook-anda!

Vi försökte också få till en gruppbild på Zervant-kollegorna, men det blev ganska misslyckat. Trots bra fotograf (min “nya” svenska kompis Lisa som också var med) så förstörde det lite väl starka ljuset (dåligt ljus kan vara bland det värsta jag vet – kan inte slappna av i hemskt ljus och det underlättar verkligen inte för att få till en bra bild – mitt favoritljus är liksom solnedgången eller tända ljus och massor av mysbelysning) och kanske den något dåliga uppställningen. Tyckte vi såg mest stela ut och inte alls lika party och roliga som vi faktiskt är… ;)

zervant smartly

Roligaste aktiviteten under kvällen? Förutom att hälsa på trevliga bekanta och mingla med nya spännande människor (till exempel när Lisa försökte approacha en finsk nervös ung man och fick dissen totalt, haha – alltså hon flirtade inte ens utan försökte bara inleda en enkel konversation så som man gör när man minglar ni vet)… Så ja, förutom det var det hockeyspel!! Ni vet den gamla klassikern i plats med Sverige mot Finland? Jag är verkligen sämst men gud så kul det är, och frustrerande!

Efter några öl och massor av tjötande så tog jag tillsist en Uber hem och kastade mig i armarna på världens bästa pojkvän!

FÖLJ:

2 svar

  1. Du gör så mycket roliga grejer – kul att läsa om! En sådan vägg har jag tänkt att om det får plats i bebisens rum i nya lägenheten så ska en bit vara sådan.. För hur coolt är det inte att få kladda ned sin egen vägg (istället för att få skäll av mamma om det är någon annan vägg som kladdas över). Apropå det här med att mingla! Trivs du med det och är “bra” på det så vore det roligt om du bloggade om det! Jag tycker det är heeemskt.. Kanske beror på att mingelkulturen inte är utbredd i min värld så när man slängs in i sådana situationer med övriga egentligen ickeminglare så blir det mest..jobbigt! Är mitt emellan extrovert och introvert så kanske där dilemmat ligger..är man rakt igenom ETt så kanske man känner att det är mer okej att mingla på/strunta i det.

    1. Roligt att höra att det är kul att läsa om! :) Det har blivit en del spännande grejer just nu, välförtjänt efter en lite mer boring höst som passerade. Alltså ja, perfekt för barn – det svåra är kanske att lära barnet att man inte får rita på alla väggar? Hehe. Jag skrev förresten mitt första ord på garderoberna hemma, med blå whiteboard penna. SLEV, fast baklänges och spegelvänt(??) – mammas reaktion var dock “ÅH HON ÄR SÅ KREATIV!”

      Att mingla – alltså ja, vilket bra tips att blogga om! Det ska jag absolut göra! Är nog dock ingen bra minglare eller särskilt bekväm i det, men ska dela med mig av mina tankar och tips, skriver upp det ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.