Jennifer sandström

Semester med vänner

Varje gång vi får hänga såhär, eller ja just såhär (en vecka på ön Solta utanför Split) har vi aldrig ens haft äran att hänga innan, men varje gång vi ses. Slås jag av hur galet tacksam jag är. Över ett gäng att kalla mitt. Några som är så självklara, hur givna vi är. Jag frågar när ses vi igen och genast börjar vi planerna kryssningar, weekendresor och nyårsaftnar.

Det är inte självklart att ha ett gäng, det vet jag. Och vänner växer och glider ifrån varandra ibland. Som jag skrivit om tidigare, vänskap på distans är inte alltid enkelt. Så därför är jag väldigt tacksam över att vi lyckas planera ihop resor allihopa och hänga en hela vecka. Nu bor dessutom drygt 80% av oss i samma land. Bara jag som inte gör det. Tur att det bara är i Finland jag bor och inte ännu längre bort.

Här åt vi middag i onsdags, på Iko's farm. En farm med strutsar och getter som serverade fantastiskt långkok, till en magisk solnedgång.

Efter middagen när vi kom tillbaka bjöd vi på äppellikör som vi köpt med från Montenegro.

Det som också var kul var att alla våra respektive var med nu på resan. + en bebis. Frost skulle gärna få skriva ett gästinlägg hit till bloggen om vad man ska tänka på när man reser med barn. Hon har många bra knep och en härlig inställning. Och det där med att resa med barn när ingen annan i sällskapet har barn.

Jag vet faktiskt inte om jag har några tips för stt resa med vänner och i en stor grupp efter den här resan. Det hjälpte nog att det viktigaste för oss var att hänga, eftersom vi så sällan gör det. Sen verkar vi alla ha varit rätt inställda på en lugn och ganska oplanerad resa. Väldigt mycket go with the flow. Det var även därför jag och T valde att roadtrippa genom Balkan innan veckan på ön, då var det extra skönt att bara ta det lugnt.

Men vill man ha fler tips för att resa med vänner så tycker jag att Sara på bloggen Träningsglädje ger några bra tips i det här inlägget. Förväntningar och budget är a och o.

FÖLJ:

11 svar

  1. Åh, det har du så rätt i. Det är nog väldigt lätt hänt att det går fel faktiskt. Trist att det blev så!

   Måste säga att fördelen med att vara en större grupp är att man kan umgås i olika konstellationer och dessutom göra olika typer av saker! :)

 1. Skulle vara jätteskojj att höra din kompis tankar on att resa med barn. Nu är jag gravid, och det har inte stoppat oss att planera och drömma om resor och äventyr med bebis sen…

  1. Kul att du säger det och vad härligt! Har peppat henne att skriva nu så det kommer förhoppningsvis snart :D

  1. Jaaa, ni är ju ett par läsare som har bebisar även om föräldrar nog inte är min främsta målgrupp, hehe.

 2. Huh, nu har jag äntligen läst ikapp om er fantastiska resa på Balkan. Den närmaste jag kommit Balkan är att jag i onsdags fick lyssna på balkanmusik. Intressanta ställen ni besökt och utan tvekan mycket att upptäcka där. Jag blir allt lite sugen samtidigt som det finns så otroligt många fina ställen att besöka här i världen. Vad skall jag välja? Jag för min del vill gärna koppla ihop mina resor med musik av något slag. Konserter, festivaler, gatumusik, folkmusik eller bara vad som dyker upp. Och så förståss fotografering. Många fina bilder du fått!
  Kom ni i kontakt med musiken (inte den internationella skvalmusiken) där och vad tyckte du?

  1. Vad kul att du läst om vår resa! Det blev ju en del inlägg haha. Tänkte att det är kul att ha just de där färska minnena nedskrivna, sånt man annars lätt glömmer bort.

   Vi har lyssnat på radion i bilen hela resan, med endast korta avbrott för någon ljudbok typ. Så vi har hört en del lokala radiohits ;) Har shazamat några som jag tyckte vara bra. Efter att ha bott utomlands har jag blivit van vid att inte alltid förstå vad som sjungs så kan ganska lätt fastna för utländska låtar.

   Vad du däremot borde spana in är ju då den här musikfestivalen vi råkade snubbla över i Mokra Gora, Serbien. Någon typ av rysk musikfestival, hittade hemsidan här: http://www.gazprom-neft.com/social/bigfestival/
   Platsen var ljuvlig så den borde du ta en titt på ifall den hålls igen nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.