Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Just nu på en ö utanför Split

Efter drygt en vecka på resande fot känns det helt fantastiskt att få komma ut på en ö och möta upp mina bästa vänner. En vecka här med beachhäng, samtal som aldrig tar slut om högt och lågt, goda middagar, långa frukostar och så mycket kärlek.

Vi är tio personer (+ sötaste barnet) på ön Solta som ligger en timma utanför Split i södra Kroatien. Här har vi hyrt ett hus för en vecka och det kan ha varit det här årtiondets bästa idé. Det är första gången vi hänger alla och såhär länge. Skulle säga att det gått väldigt bra – och varit sjukt mysigt. Betyg: vi måste göra det här igen, typ.

Emma och Sofia börjar dagen på beachen med dans. Mina vänner älskar musik (och musikquiz) och att dansa..

Huset vi bor i är också hur drömmigt som helst. Två våningar med terasser + en stor terass som även har ett utekök. Det ligger rätt högt och har bra utsikt över havet och mot Split och bergen. På kvällarna är det stjärnklart och på dagarna skönt om det drar förbi lite moln.

Gillar att leka med den här.

Allting sker i lugnt tempo och ganska spontant. Äter en lättare lunch vid fyra. Middag kanske vid 10. Vi promenerad vissa morgnar, tränar på eftermiddagen. Bara tar timmarna som de kommer. Och överlägger om vad vi ska hitta på härnäst i minst en halvtimma, med sansade diskussioner fram och tillbaka. Som de svenskar vi är.

Lånade bilden av Frozen – Sofia fixar liggunderlag till alla på stranden. Bra kompis!

Många turer upp och ner i backarna här. Kommer vara så fit när vi kommer härifrån, trots all öl, alla glas vin, mat och chips. Haha.

Världens godaste tomater.

Morgonpromenad.

Då kan man passa på att plocka och äta fikon direkt från träden. Växer så mycket gott här, vindruvor, persikor, granatäpple, örter osv.

Och bästa känslan att ta ett morgondopp efter promenaden och innan frukost.

Alltså, så härligt här. Om det inte syns. Vill liksom inte åka hem.

Puss och kram från Solta! Som stavas med ett š < sånt s som min iPhone inte lyckas göra som stor bokstav…

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.