Jennifer sandström

Sängbygge.

Så igår då, söndag och var ungefär så här trött. Mest för att frukosten dröjde tills brunch i jakten på ett café. Vi hade nämligen spanat in något “hippt” ställe på Drumsö, men det var helt ockuperat av småbarnsfamiljer så vi vände ganska snabbt. Vi fick vår frukost till slut och energinivåerna steg något.

De steg så pass mycket att jag fick mitt hår klippt, nya träningskläder inhandlade och en hel IKEA-sängstomme ihopbyggd. Nu lät det som om vi bara “slängde ihop sängen”. Men som ni alla vet, att bygga IKEA-möbler är fan inget man gör “bara sådär”. Steg efter steg efter steg. Det gick förvånansvärt bra. Vi tjafsade knappt om det.

Det var dock lite kaotiskt medan allt pågick. Och är det fortfarande pga sängbord som ska bort och saker som inte hittat till sina nya platser riktigt ännu.

IMG_6730 IMG_6732

Tänkte att ni kan få en slutgiltig bild senare när vi kommit iordning med allt. Det är ju endel kvar att fixa. Något som vi tycker är fantastiskt är dock följande: en hög säng, och nya sköna dun-täcken – SÅ VÄRT! Vi funderar på att köpa lyxiga sängkläder också. Gant ska tydligen vara bra. Men vi skulle nöja oss med Stockmanns egna också som är i “bästa bomulls-kvalitén”.

Som middagspaus i byggandet så fixade min pojkvän trattkantarellpizza och parmaskinka. Vi kände oss som ett väldigt modernt par när jag stod och skruvade i sängen medan han stod i köket. Och pizzorna var gudomligt goda!

IMG_6737

För övrigt mina 3 bästa tips för att bygga IKEA-möbler:

  1. Följ instruktionerna till punkt och pricka. Punkt.
  2. Ha någon form av energi lättillgänglig. Till exempel en Tuttifrutti-påse med godis!
  3. Försök lyssna på varandra och varandras idéer.

Okej, dags för en måndag!

Hoppas ni också haft en fin helg. Puss!

FÖLJ:

4 svar

  1. Pizzan ser ljuvligt god ut! Men varför skulle man tjafsa bara för att man gör någonting ihop? Har aldrig fattat det. Jag och min partner bråkar aldrig när vi monterar möbler eller vad det nu är.

    1. För att man har olika åsikter om hur det ska göras? För att det tar tid? Man får slut på både energi och motivation? Sen går något fel. Man blir hungrig. Osv. Beror väl på hur känslig/lättretlig man är som människa överlag ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.