Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Så vad tycker jag om San Francisco?

Det visade sig att det inte bara var vissa utvalda delar som var backiga och kulliga, så som jag hade tänkt mig. Jag hade föreställt mig att det fanns en del av SF som innehöll branta backar och att det blivit ett kännetecken för staden. Men oh nej, här finns det backar, och de finns överallt. Riktigt bra benträning att promenera runt och dessutom riktigt bra upplagt för att kunna få fina vyer lite här och där i staden.

Och jag har hunnit med att se rätt mycket av San Francisco på mina nu två fulla dagar här. Midsommaraftonen, fredagen, ägnade jag åt att promenera runt omkring 2 mil genom olika områden, bl.a. hippie-området där vi bor nu i helgen, parker, i små butiker, ner till vattnet, in till stadskärnan och Little Italy.

På kvällen kom även T äntligen in till stan och vi har idag varit runt ytterligare och bara strosat omkring. Druckit kaffe, käkat lunch, studerat staden och människorna.

Kärlekens budskap är överallt, i alla butiker och längs alla gator – och det är så fint! Pride i helgen och det kändes verkligen.


Så vad tycker jag om San Francisco? Det är en cool stad, alltså annat kan man inte säga. Det finns många olika sorters områden som alla har sin charm och så fort man når en av alla höga punkter i staden så blir man mäkta imponerad av utsikten och hur häftigt den här. När jag såg Golden Gate-bron första gången, på långt avstånd, så kände ja liksom WOW – för den är mäktig! Det var inte alls samma känsla att se Frihetsgudinnan eller Hollywood-skylten, de är liksom inte lika stora (och särskilt inte på avstånd). Sen är det något speciellt med den där röda färgen på Golden Gate-bron…

Sen måste jag säga att man stöter på en hel del märkliga typer i en sån här storstad i det här landet. Det märks att det inte finns en stat eller ett samhälle som tar hand om de människor som skulle behövt hjälp. Och det kan jag tycka är lite obehagligt. Men också kanske sådant man lär sig och blir immun mot om man bor i en sån här stad en längre tid?

Hur som helst, kul att vara här och nyfiken på att upptäcka mer och även få chansen att uppleva Palo Alto intill Stanford.

FÖLJ:

11 svar

 1. SF verkar vara en cool stad, jag tror som du säger att man blir lite immun efter ett tag på de som inte riktigt finns i samhället. Men jag vet inte om jag skulle någonsin tycka att det var okej…

 2. Låter som du har det alldeles förträffligt! Själv tycker jag SFO som stad är sådär, finns finare ställen runtomkring. Stranden vid brofästet är grym liksom redwood träden (var i en riktigt häftig redwood park en gång där), Sausalito på motsatt sida av Downtown vid GG är svinmysigt och absolut värt ett besök om du har tid. Går även att åka båt dit.

  1. Yes vi tog oss till Sausalito på cykel, ball tur att cykla faktiskt! Men Sausalito som ställe är extremt turistigt måste jag säga :) Håller fortfarande på att fundera lite mer kring vad jag tycker om SF haha

 3. Åh va kul att vi flög med samma plan hit till SF!!!
  Vilken stad! Håller med dej om fantastiska Golden Gate bron ;-)
  Njut vidare!

 4. Men finns det en vackrare stad? De dar backarna ar from hell men va gor det nar man far finaste utsikten ever nar man gatt hela vagen upp. Precis som Pilla skriver ar stranden helt fantastisk vid golden gate bron, kan inte for mitt liv komma pa vad den heter dock. Det ar en fin liten hike fran brofastet till straden ocksa som du borde testa.

  Alskar att du hangt i Haight Ashbury, bast pizzan finns dar! :) ENJOY!

 5. Jag har varit i SF flera gånger och kan bara hålla med dig, den är förträfflig. Nu är ju jag mer för mindre städer kanske men SF kändes inte så “storstadig” faktiskt tycker jag nog.

  1. Tycker du inte?? På vilket sätt? Att folket/känslan är mer chill och avslappnad kanske? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.