Jennifer sandström

Roadtrip till Lake Tahoe

Det var tidig tidig lördagsmorgon i Palo Alto när vi vaknade för att komma iväg redan 06.00 AM. Detta för att hinna ut på motorvägarna innan resten av Kalifornien vaknat och påbörjat sina resor till diverse destinationer för att fira 4th of July, USAs självständighetsdag. Vi rullade iväg enligt tidsplanen och köpte en timma senare frukost på ett 7-eleven längs med vägen. Trafiken var lugn och vi flög fram på vägarna med 6-8 filer, ända tills vi 3 timmar senare tillslut började klättra och nådde dessa landskap – precis innan Lake Tahoe.

img_0438.jpg

Tog ner fönsterrutan och kände solen och de ljumma bergsvindarna, samtidigt som vi i fjärran spanade bergstoppar med snö – den ekvationen känns alltid lika obegriplig, det är ju så varmt här, hur kan det fortfarande vara snö där uppe?? Kombinationen är svårslagen dock och det var framför allt det som jag tyckte var häftigt med Nya Zeeland, som har en mix av glaciärer, stränder och regnskogar inom ett hyfsat litet område.

Vi hade förresten tur som fick tag i en bil!

img_0429.jpg

En Volkswagen som rullar på fint hittills och som var modell något större än de billigare hyrbilarna. Att vara ute i sista minuten har nämligen sitt pris, men det är sånna uppoffringar man gör som Miss och Mr Spontana.

Något annat som kostade skjortan var “hotellet” här i Lake Tahoe. Vi var nämligen inte de enda som planerade en helg i det här lilla paradiset just den här helgen. Förmodligen det dyraste boendet jag betalat för i förhållande till dess standard. Dock måste jag säga att det är ett supermysigt bed&breakfast, 7 seas inn (bilderna nedan). Det ligger nära ner till stranden, frukost ingår och värden är hur go som helst! Sen så är myror inne på rummet inte något jag tycker är värt att störa sig på, de är naturliga och gör knappast någon skada… :)


De amerikanska flaggorna är överallt och det ska bli spännande att se hur landet vibrerar på måndag! Det är ju särskilt stort eftersom amerikanarna generellt inte har mycket semester, och självständighetsdagen är de alltid lediga!

FÖLJ:

13 svar

  1. Åh vad avis jag blir, älskar verkligen Tahoe! Vi stannar i stan hela helgen (förutom lite hajkning) just pga helt galna priser och fullbokat överallt, vad skönt att ni fick tag på något:)

  2. Härligt med roadtrip! Trist när det blir oväntat dyrt, men det kan ju som sagt hända när man är ute i sista sekund (och när man har en bil utan säng och kök, hehe). Hälsningar från husbilen! (Vi har bara åkt till Upplands Väsby i Sthlm, men när man ska på middag till vänner och dricka vin är husbilen perfekt ;))

    1. Haha! Alltså så bekvämt att kunna dra med sig sitt hus ändå… Skulle vara kul att prova på er livsstil :)

  3. Sååå underbart. Vill också dit ? Myror oförargliga om de inte kryper in i örat men då är det bara att skölja/spola med vatten så simmar de ut. Kompisen M kan berätta mera ?

    1. Det var himla fint, särskilt när vi fick promenera upp på ett berg och blicka ut över allt!

  4. Får en liten flashback till när vi var på roadtrip i USA. Vi hade inte bokat ett enda boende längs med vägen så vi hade fullt sjå att hitta något överhuvudtaget när det började bli läggdags :)

    1. Haha herregud – det låter ungefär som mig och min pojkvän också… När vi roadtrippade i Europa för 2 år sen var det lite så, var tvungen att hitta en restaurang med wifi för att veta var vi skulle ta vägen. Något högre stressfaktor men också lite charmen i det hela ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.