Jennifer sandström

Palo Alto – Silicon Valley

Jag har med hjälp av tåget tagit mig några kilometer söderut om San Francisco och hamnat i trevliga Palo Alto. Har ni hört talas om staden innan?

Den är en del av San Francisco Bay Area, ligger i norra Silicon Valley och är hem till många spännande/intressanta företag inom IT och data, som Wikipedia berättar mer om. Det är så kul att vara här och bara få känna in alltihop, är väldigt nyfiken på den värld som utspelar sig här. Alla har macbooks och sprillans nya iphones (tydligen finns en deal här i USA där du betalar månadsvis och alltid får den uppdaterade iphonemodellen). Det känns som om det ligger mycket pengar i luften, även om de flesta in ser ut som rika snobbar (så himla skönt). Man ser till exempel många Teslas köra omkring och vet att husen/hyrorna är svindyra. Hemlösa finns det dock här också.

Staden ligger även i anslutning till Stanford University (där min pojkvän pluggar under sommaren och lite hela anledningen till att jag är här på besök).

IMG_0648

Här ser jag ju ut som om jag är och vandrar i en spännande skog, men i själva verket är jag bara påväg till Stanford Shopping Center. Hur mysigt jätteträd är inte detta? Man vill bara ta med det hem till sin balkong. Älskar för övrigt de amerikanska shoppingcentrena som är liksom mer utomhus och butiker som sitter ihop med varandra, istället för ett enda gigantiskt hus.

IMG_0366

Huvudgatan i Palo Alto, finns flera trevliga restauranger, caféer och bra platser för att jobba på, samt några butiker och skönhetssalonger.

Det var en sån härlig känsla att komma hit, lite känslan av komma från storstan ut på landet. Lugnare tempo, mindre folk, lättare att greppa och bara kunna vara och slappna av. Dessutom kändes värmeskillnaden på en gång, det är nämligen några grader varmare här än i SF – kvällarna blir dock svala på båda ställena och då behöver man gärna en tröja och kan utan problem ha långbyxor. När vi kom hit, gick vi av på stationen och in till det lilla centrumet där vi åt burgare på en äkta amerikanska dining.

Palo Alto

Bilderna i kollaget: ett roligt hus/butik på en sidogata, jag på ett Paris-inspirerat café med fantastiska bakverk och tårtor!! Och så jag på bussen som går mellan Stanford-Palo Alto (som är en ganska kort promenad om man har pigga ben).

Apropå Stanford Shopping Center som vi besökte, vi stötte på ett känt märke hemifrån och blev exalterade. Marimekko platsade in tillsammans med de andra högklassiga och till största del amerikanska märkena.

IMG_0655IMG_0657

Det var dagens lilla update från Amerikat och från ett café i Palo Alto. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige eller i var i världen ni befinner er och på semestern eller jobbet!

FÖLJ:

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.