Jennifer sandström

Resedrömmar och reseplaner 2019

Jag satte mig ner och sammanfattade reseåret 2018 och började efter det fundera på vad jag önskar av 2019 när det kommer till resor.

Det var när jag öppnade min kalender och räknade hur många dagar jag var borta förra året som det slog mig att jag kanske inte alls vill resa så mycket. Dagarna som jag inte sov hemma var nämligen 126 stycken. Ungefär som två veckor hemma, en vecka borta. Kanske är det inte så konstigt att jag inte hade något emot att jobba hemifrån? Eller att jag har en sambo som ibland tycker att jag är borta lite väl ofta?

Men i den här ekvationen ska det förstås räknas in att jag har föräldrar som bor på helt olika platser och att jag, när jag väl hälsar på, brukar försöka stanna lite längre. Och att flera av resorna varit jobb.

Ibland känns det dock som om jag alltid förbereder mig för nästa avresa. Jag kommer aldrig hem och ba “nä nu vet jag inte när jag ska iväg igen”. Och kanske skulle det vara trevligt att vara lite mer i Finland för att få lite mer vardag där? Och kanske känns det bara så just nu för att dec-jan varit en ovanligt reseintensiv period?

Mer än resedrömmar inför det här nya året så finns dock redan några resplaner.

Reseplaner 2019

* Gällivare

Okej, SJ råkade ha jättebilliga tågresor upp till Gällivare, och hittar man billiga resor dit upp till ingenmansland gäller det att passa på. Så det är här i Gällivare jag är just nu. Dessutom finns planer på att åka upp hit eventuellt både till sommaren (roadtrip?!) och hösten (bröllop!). Kan hända att det inte blir någon påsk här i år, det är ju egentligen då jag brukar åka hit.

* Krakow

Min kille fyller år i januari och vi tänkte göra som sist och fira i en ny spännande stad. I år har vi bokat Krakow. Tar gärna emot alla tips du kan tänkas ha!

* Åre

Har fått chansen att åka till Åre tillsammans med Österrikes turistbyrå (i och med att vi var där på resa i december) så ska få hänga där några dagar under Alpina VM i februari.

* Österrike + roadtrip

Ännu mer Österrike blir det. I sommar har vi nämligen världens finaste anledning att besöka landet igen (vi ska på bröllop!!). Och den här gången de östra delarna. Det tänkte vi kombinera med en roadtrip genom några länder. Rutten är inte ännu planerad så vi får se vad det blir, det brukar bli klart någon vecka innan avresa… ;)

* Utrymme för spontanitet

Kanske dyker något annat spännande upp under året och överraskar. Vi får se. Men det finns inte något särskilt resmål bland mina drömmar just nu, just det här året. Känner mig så nöjd med hur livet ser ut med de planer som finns. Och se fram emot lite fler dagar hemma, lätt att säga när man är långt bort hemifrån.

Hur ser dina resplaner för 2019 ut – någonting bokat ännu?


Såhär såg mina resedrömmar ut förra året

FÖLJ:

18 svar

  1. Är också nyfiken på Berlin då jag inte varit där ännu men är förtjust i Tyskland överlag ☺️

 1. Åh, jag satt precis och skrev ner vilka drömresor jag har (typ New York som jag förmodligen bara kommer göra en gång i livet om tio år).

  I år antar jag att vi kommer åka till Åre, på sommaren, för min man brukar cykla Downhill. Jag skulle vilja åka till London, men vi får se. Annars någon annan stad i Sverige :)

 2. Så härligt med många resor inbokade. Jag har än så länge bara en privat resa inbokad till Serbien nästa vecka. Vi är ju nyligen hemkomna från 2v i thailand oxå.

  En el två skidresor hoppas jag kunna få till?!

  Var oxå inbjuden till Åre i feb men jobbar den helgen och är på Kanarieöarna

  Närmast står Thailand och Vietnam på schemat i helgen.

  Gott nytt år kramar

 3. Två resplaner för i år. En är antagligen till Mallorca eller Kreta beror på vad Göran bestämmer. Den andra är en tur ner till mina hemtrakter, Södertälje. Hoppas på mera resplaner nästa år.

 4. Det här med att vara tre månader borta från S, det är inte så jäkla kul alltså… Så jag har börjat spara för att faktiskt åka till Thailand nästa vinter. Trots flygångest och diktaturångest. Men jag vill vara med honom så…. Annars blir det inom Sverige en del som vanligt (fast kanske mindre än vanligt, måste kompensera med mindre bil för lång flygresa) och Åland såklart.

  1. Åh, kan förstå dina tankar där. Att få träffa mina nära och kära vinner också ibland över flygångesten!

 5. åh, du har verkligen hittat den perfekta resmixen av natur och stad, planering och spontanitet och sedan en roadtrip på det (bästa ressättet)! 2019 kommer bli ett grymt resår för dig!

  nu är det kanske lite långt från österrike, men för ungeför tio år sedan så roadtrippade vi i ruhrområdet, något som jag verkligen (och lite otippat) kan rekommendera. många industriminnen har förvandlats till kreativa platser, tex den gamla gruvan zollverein, med sin fantastiska bauhausarkitektur och coola konstinstallationer. kändes som att vara med i en mad max-film :)

  i mina resplaner för 2019 siktar jag på att bila runt lite i kalifornien i höst. har roadtrippat en del i usa tidigare, men mest i södern, så det ska bli kul med lite omväxling! är också väldigt sugen på att åka på en vårweekend till san sebastìan, har hört mycket bra om maten där.

  1. Aaah kollade upp det, ligger lite mer norrut i Tyskland? Tack för tipset – ska spara det för framtiden om vi roadtrippar i det området en dag ☺️ Är nyfikna på Nederländerna och Belgien så det är ju inte långt bort då.

   Härliga resplaner! San Sebastian är jättefint!!

 6. Vet inte om du ännu varit i Krakow men jag rekommenderar att ta någon av de gratis walking tours som ordnas, speciellt den med street art tema var jättebra. Auschwitz är ju nästan ett måste då man åker till Krakow bara man har tid. Vet att många även åkte till saltgruvorna att men det skippade jag. Skippade även Schindler-museet som också ska vara jättebra. Något måste man ju spara till nästa gång :) pierogis måste man ju bara äta när man är i Polen och de finns lite överallt.

  Kommer också åka till Polen senare i vår men det blir norrut den här gången! Startar i Warszawa och tar en kortare tågluff norrut därifrån, funderar på Torun innan jag avslutar i Gdansk. Men innan Polen blir det också Paris för min del.

  1. Åh tusen tack Ida, det här kom alldeles perfekt – vi åker i morgon! :) Jag var i Warszawa för ett par år sen och gillade det massor. Låter som en fin resa du har framför dig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.