Jennifer sandström

Search
Close this search box.

rehab i Tjautjas

Igår eftermiddag åkte jag med min mormor hem till henne för att mysa där och övernatta. Hon bor i en liten by 3 mil norr om stan som heter Tjautjasjaure. Det är så mysigt där, som en liten fjällby med väldigt mycket vinter fortfarande och små fjällbjörkar nästan!

Älskar att komma ut dit och hem till mormor som bor precis vid vägens ände, det är som en återvändsgränd hela byn. Och det är så lugnt och fridfullt där, perfekta stället för att hämta andan lite.

20120523-203650.jpg

20120523-203642.jpg

Mormor lagade renskav och mos med stekta murklor till (som faktiskt var goda) och det var så gott! Till efterrätt åt vi hjortron – muums! Sedan myste vi framför tvn och med korsord och ganska tidigt gick mina trötta ögon igen.

20120523-203721.jpg

20120523-203757.jpg

Efter en skön natts sömn bastade jag innan vi åt en lång frukost. Min mormor Ellen är världens bästa mormor! Hon är ganska ball också, klär sig i tjusiga klänningar, hattar och smycken och har jämt fullt upp med allt vad hon hittar på. Alltid är hon på bra humör och aldrig bitter, hon är väl kanske den enda av mina “förfäder” som haft eget företag också, och det imponeras och inspireras jag av om något!!

FÖLJ:

3 svar

  1. Oh vinter :I Dör av värme här nere i söder, haha. Skulle gärna vilja lägga mig i snön där och kyla mig :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.