Jennifer sandström

Plugga utomlands – det bästa jag gjort

Mitt liv som “globetrotter” (ett ord/egenskap jag mer eller mindre identifierar mig med) började våren 2012. Det var då jag gjorde min första utbytestermin på ett universitet i Kanada. Jag skulle fylla tjugo, var extremt sugen på att få komma iväg och bo i ett annat land. Ni vet, först och främst öva min på engelska men också ha en helt fantastiskt upplevelse – som man hade hört att det skulle vara. Att bo/plugga/jobba utomlands är nämligen en helt ovärderlig erfarenhet och en chans alla borde ta. Jag fortsatte min höst på Nya Zeeland och ja, sen Indien, Tyskland osv.

Om du pluggar och om du ens tänkt tanken att det skulle vara kul att åka utomlands – gör det! Det är lite krångligt att fylla i alla papper och det hur läskigt och nervöst som helst, men det är värt det. Tro mig. Och det tror jag alla som varit iväg kan skriva under på? Jag skulle även rekommendera att åka ensam, på min första termin vad jag i princip siamesisk tvilling med min kompis Freddie och det var såklart toppen. Men min andra termin åkte jag ensam och det gav mig såklart mycket mer. Det är alltid så när man reser ensam. Sen så behöver du inte åka till andra sidan jordklotet – varför inte åka på utbyte i grannlandet? Det finns hur mycket som helst att upptäcka “bara” där.

Studerar du just nu? Och har du funderat på att åka utomlands en termin?

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.