Jennifer sandström

Search
Close this search box.

Pistolskott mitt i natten – the bad area i San Francisco

Åh hej kära ni och godmorgon från USA Hostels i downtown SanFrancisco! 

Här sitter jag efter lite yoga och äter frukost, som ingår, läser en bok (#girlboss – yay) och pratar med fellow hostlare.

Var på besök på ett coolt företag här igår. Sen jobbade jag under eftermiddagen. Åt sushi till middag (som inte ens var god). Och avslutade med Suits i min hostelsäng. Lugnt och skönt och fridfullt.

TILLS JAG MITT I NATTEN PLÖTSLIGT VÄCKS AV ETT HÖGT PANG! Oh my god, jag vaknade och tänkte – nu dör jag (eftersom jag alltid är ganska dramatisk). Klockan var 01.56 och det där kan inte ha varit fyrverkerier. Snarare än bomb. Men kom tillslut fram till att ett pistolskott nog var rimligast. Och det var definitivt en pistol, eller ja, någon typ av vapen.

Samtidigt kollade jag på google maps och såg att visst är det väl the bad area som ligger strax söder om mig, Tenderloin. Trevligt!

Sen hittade jag diverse nyhetssajter och insåg att pistoler och våld/kriminalitet är mer eller mindre vardag här. Det hade varit ett pistoldrama samma kväll just i den korsningen jag tänkt passera igår innan jag bestämde mig för att gå till ett annat område.

Det är också något jag funderat över tidigare, jag läser ju inte nyheter och än mindre när jag är utomlands – därför har man ingen aning om hur mycket skit som faktiskt händer på vissa platser. Det är den enkla anledningen till varför jag inte läser dem alls, jag kan inte ta det.

Efter det dramatiska uppvaknandet drömde jag att det var krig. Någon sa det luktar döda människor överallt. Och jag inser ju nu, att det är verkligheten för massvis av människor. Tänk att alltid vakna till ljudet av bomberna och vapnen. Att se grannar, bekanta, nära och kära, bara försvinna. Fyfan.

FÖLJ:

22 svar

 1. Haha bor du på Post mellan Leavenworth och Jones? På riktigt mindre än ett kvarter från mig ju!

  Jag har också hört de där ljuden ibland, tror att det absolut kan vara pistolskott men lika gärna överblivna raketer/smällare (de sköt som galningar här den fjärde och femte) eller en bil. Lite märkligt hursom!

  1. Haha ja, shit så nära! Kul ju! Men känner du dig i övrigt trygg här? Undviker du vissa gator exempelvis kvällstid?

   1. Ja, vi bor på Post/Hyde (mot Leavenworth). Jag känner mig generellt trygg här, när man bott i/nära TL ett tag så lär man sig lite vad som är “normalt” konstigt och dåligt konstigt. Men jag undviker att gå Hyde St och Leavenworth St söderut mot Market även dagtid och hänger inte så mycket längre ner än Geary på kvällarna om jag är ensam. Är vi två eller fler är det lugnt även på kvällen, men undviker ändå Hyde och Leavenworth för det är lite onödigt stökigt. Som i alla större städer bör man väl alltid ha koll och vara uppmärksam, men ingen anledning att gå runt och vara superrädd hela tiden tycker jag.

 2. Hyi, det här har jag nojat över när jag har kikat på boenden för vår kommande resa! Läskigt, och inget man är van vid här i norden precis ;/

  Vi hittade ett billigt hotell i SF gränsande till North Beach/Financial District/Chinatown, har förstått att det borde vara ett rätt safe område att vistas på. Tips till dig om du behöver fler ställen att övernatta på under din SF vistelse f Hotel North Beach, under 50€ natten för vår del iaf.

  1. Bra tips – kul att ni hittade något! Och det ligger ju precis vid Little Italy! :))

 3. Kul att få updates från din resa i USA! :)

  Har också slutat läsa nyheter, inget jag blir glad av ändå!

  1. Trevligt att du tycker det!

   Och ja, vi verkar vara några stycken som inte följer nyheterna. Man hänger ju med ändå när man hänger på internet, läser bloggar, pratar med folk osv :)

  1. Kul att höra – har massor att berätta om så blir nog lite inlägg även efter hemkomst ;)

  1. Nej man får verkligen perspektiv, också på landet Sverige och hur trygga vi är i vår rena och vita lilla bubbla.

 4. Men usch alltså, så skrämmande! Men jo, detta (och ännu värre saker, typ bomber som faller från himlen och träffar ens hus) är vardag för många… :( Min farbror har bott och jobbat i El Salvador och där är skottlossningar om nätterna helt normalt och på morgnarna när man går till jobbet kunde det fortfarande ligga någon död kropp på gatan..

 5. men fyyy, obehagligt när det där farliga kommer så nära inpå! vi lever kanske lite väl avskärmat här i sverige tänker jag ibland.. Var rädd om dig! Kul med SF hursom :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.