Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Mission District & Hayes Valley

Det var torsdagmorgon och jag vaknade upp i downtown San Francisco. En hel dag hade jag att spendera med mig själv, innan jag skulle träffa min amerikanska kompis Maria som bor här i SF. Och det var ett område som jag var nyfiken på att upptäcka lite närmare: Mission District, som ligger nära det området där vi skulle äta middag senare, Hayes Valley.

Två områden som garanterat är värda ett besök i San Francisco!

Mission San Francisco

På promenad från downtown till Mission

Så jag gav mig ut i den svala vinden (det är bara kring 16 grader här nu) i jeans och tre lager på överkroppen, med Mission som mission.

Det var en cirka 40 minuters promenad dit och snabbaste vägen skulle vara att passera Tenderloin, stans sämsta område. Så jag gick en liten omväg för att komma runt det, men även i utkanten ser man många extremt skumma typer. En medelålders och förmodligen hemlös man gick runt och frågade do you have any change – varpå en “helt vanlig” annan medelålders man passerar och skriker till honom – Fuck you, go get a job! Han hade definitivt had enough om man säger så. Själv kände jag mest att jag inte skulle “put up a fight” med någon på dessa gator… :)

Tillslut, efter att ha följt Folsom St. nådde jag i alla fall Mission District och insåg att jag i princip passerat området tidigare. Men det finns flera spännande caféer och små butiker här, så det gick helt klart att döda ytterligare några timmar i den här delen av staden.

Mission District

Det var skönt att komma fram till dessa lugnare och finare kvarter efter alla mer miserabla gator.

Hippa caféer i Mission District

Mitt livs godaste lunch kan ha varit den här foccacian med quinoa-sallad på Craftsman and Wolves. Det var det första “hippa” caféet jag hittade längs Valencia St. och eftersom jag var hungrig passade det bra. Jag valde lite på måfå och tänkte jaja det blir väl ännu en smörgås till lunch – men herregud, det var inte bara en smörgås. Det var livets smörgås.

Visst ser det kanske inte mycket ut för världen, men de här kockarna hade lyckats så sanslöst bra med de olika smakkombinationerna. Sött och salt, mjukt och krispigt. Till och med färsk mynta i salladen!

Craftsman and wolves

Och så vandrade jag vidare en bit, tills jag lite längre upp på samma gata hittade ytterligare ett hippt ställe. Ett kaffeställe som svenskarna verkar älska (svenska var det första jag hörde när jag slog mig ner): Four Barrel Coffee.

Jag har en liten förkärlek för muggar med lock, eftersom jag helst dricker mitt kaffe extremt långsamt. Och väljer därför nästan alltid take away-muggar. Sad earth, Happy Jenny.

Four Barrel San Francisco

Här satt jag och drack mitt bryggkaffe, studerade San Franciscos hipsters, läste min bok och skrev på ett blogginlägg. 

Second hand & vintage

Gick också in i kanske coolaste vintage/second hand-butiken någonsin. Det finns precis som i Haight Ashbury ett utbud av second-hand i den här delen av stan, men denna butik var något unikt.

En gigantisk vintage-butik med så mycket fint och rätt dyrt. Tydligen är det upplagt så att folk hyr in sig med sina prylar där. Stuff var namnet och för den som är ett vintage-freak kan jag absolut rekommendera ett besök här! Även den som inte är besatt av second hand kan finna det fascinerande och ägna en trevlig halvtimma åt att bara strosa runt på de 1600 kvadratmetrarna.

Men var beredd att öppna plånboken, ingenting är second hand-billigt här.

Stuff Second Hand

Apropå second hand i San Francisco – extra kul att läsa #GIRLSBOSS just nu när jag är här, eftersom hon startade sitt företag (Nasty Gal) här i San Francisco och garanterat sprungit i alla dess butiker i jakt på de bästa vintage-plaggen!!

Vidare till Hayes Valley

Om man promenerar genom Mission District norrut en bit, följer Valencia St. och sedan Octavia Blvd. så når man tillslut Hayes Street och är då mitt i Hayes Valley.

Det är ett område som i princip är helt nytt, då man nyligen flyttat den motorväg som tidigare passerade just här och istället byggt upp ett trevligt litet område av shopping och restauranger. Här kan man hitta ännu fler små butiker, bland annat Marine Layer – ett San Francisco-märke som har fina och myssköna kläder för runt 45-80 dollars.

Hayes San FranciscoHayes Valley

Man hittar också en mexikansk restaurang Papito Hayes där jag mötte Maria! Jag åt två väldigt goda tacos, hon en burrito och så drack vi sangria! Och så pratade vi ikapp om allt som hunnit hända under det senaste året, sist vi sågs var på vår gemensamma väns bröllop förra sommaren. Det är det fina med att resa – att få träffa dessa fina människor man så sällan får chans att umgås med!

San Francisco

San Franciscos godast glass finnes också i Hayes Valley: Smitten Ice Cream. Där glassen görs framför ögonen på dig! Som ni ser på bilderna gick vi dit för en efterrätt och glassen var alltså magiskt god! Till och med den simpla vanlijglassen jag smakade var något alldeles extra.

Smitten Ice Cream

Så allt som allt kan man säga att Mission District + Hayes Valley = bra matupplevelser och bra häng!

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.