Jennifer sandström

I Monterey längs Kaliforniens kust

Vi är på roadtrip igen, den här gången åkte vi en bit söderut och följde Highway 1 ner till fantastiska platser. Så vi har trippat omkring i sånna här miljöer, på klippor och längs stränder. Mycket vilda djur, mycket frisk vind, och mycket avkopplande.


Från igår kväll i Pacific Grove, som ligger intill den lilla staden Monterey.

Idag körde vi ännu längre söderut längs den helt fantastiska kustvägen med Big Sur som mål. Big Sur är ett av det mest omtyckta och kända landmärkena längs Kaliforniens kust – och jo, nog var det värt ett besök alltid.

Har precis kommit tillbaka till Monterey där vi ska spendera natten. Efter en dusch var det gudomligt skönt att inta detta läge i hotellets morgonrock. Merritt House Inn gjorde ett bra första intryck med sin rustika stil då det är ett gammalt hus som gjorts om till hotell och vi har rum på översta våningen med synliga takstolar, snedtak och så terass precis utanför.

Det är nu man bara vill ligga här och ta det lugnt efter den långa dagen i solen, i bilen och traskande på alla platser. Lite rumservice med mat på sängen och se på tre Vänner-avsnitt innan man tillslut somnar… Det är himla energikrävande att resa och turista. Men häpp, bara ut och upptäcka Montereys kvällsliv och hitta någon trevlig restaurang för middag!

FÖLJ:

4 svar

  1. Jag har en svensk kompis som bor i Monterey. Har varit på väg att hälsa på några gånger men saker har kommit emellan :( Visar du fler fina bilder kanske jag blir sugen att göra ett nytt försök :) Ha en underbar semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.