Jennifer sandström

Pinella.

Middagen igår bestod av en 3-rätters på Restaurant & Bar Pinella. Passade vår studentbudgetar alldeles utmärkt :-) Not. Men det är ok ibland, särskilt när man äter ute så sällan och har relativt låga utgifter, samt knappt dricker någon alkohol längre (vet ni hur mycket man sparar på det?). Samtidigt hade vi kunnat lägga pengarna i en reskassa och åka någonstans – men vi är av åsikten att man måste leva och njuta lite emellanåt. Mat är dessutom livets gåva och bör investeras i! Restaurangen Pinella är en trevlig liten pärla som ligger precis vid ån och inne i restaurangen är det bergsväggar som ger en viss mysfaktor.

Till förrätt fick jag grillad bläckfisk som vilade på små bäddar av potatismos. Mums. Var sjukt gott. Har man inte ätit grillad bläckfisk innan kan jag rekommendera det. T åt en fisktartar som också var väldans god. Han tog en meny med fyra rätter så fick även en liten svampkompott(?).

Förrättens betyg: 5/5 – lite krispigt, lite bläckfisk-segt, lite mjukt från potatisen och så perfekt sälta!

Processed with Rookierestaurang Turku

Till varmrätt och huvudrätt valde vi båda fisk med gnocchi gjorda på blomkål. Fisken var gös tror jag. Och det var väldigt gott. Gnocchisarna var så himla goda och med såsen var det liksom en perfekt rätt! Vi som väldigt sällan lagar fisk hemma väljer det gärna på restaurang. Det ska tydligen vara svårt att tillaga fisk också? Jag har ingen aning. Jag vet hur man slänger in en lax i ugnen och får den god och skulle väl kunna smörsteka en aborre – men mer än så har jag inte utforskat fisk i matlagning!

Varmrättens betyg: 3.5/5 – det var gott och bra lagat osv, men kanske lite tråkigt. Blomkålsbitarna på toppen förhöjde lite, men samtidigt är det just bara blomkål. Det var ingen rätt som gjorde mig alldeles begeistrad eller tog mig till mathimlens finaste plats.

Pinella Åbo

Bäst betyget vill jag ge efterrätten! Crema catalana – en spansk specialité som ska påminna om crème brûlé (ja, var tvungen att googla hur apostroferna skulle placeras i den stavningen…) Den crema catalana som serverades på Pinella var nästan som en sås med smak av rosmarin, en skopa glass i mitten och så toppad med små bitar av någon slags kanelkex. Denna rätt tog mig till efterrättshimlen!!

Efterrättens betyg: 5/5+

restaurang i Åbo

Vill även kommentera restaurangen som helhet. Jag tycker det är både spännande och lite svårt att besöka nya restauranger (är i och för sig sällan jag besöker restauranger jag redan ätit på). Det är alltid en chansning man gör och det finns en risk att man blir besviken. Jag tycker det är så himla tråkigt om man går till ett ställe som ska vara bra men sedan inte riktigt lever upp till förväntningarna. Det borde inte vara så svårt att ge kunden en bra restaurangupplevelse.

Samtidigt känner mig också sjukt lame när jag “klagar” på restauranger – men gör det för att jag tycker det är bra att vara kritisk (jag har nämligen inte alltid varit det).

Så vad tyckte jag om Pinella? Jag tyckte vi fick vänta lite för länge. Men det jag egentligen störde mig mest på var ljuset och inredningen. Allting gick i exakt samma färgskala/färgton av brunbeige. Det var aningen för ljust och ljuset skiftade dessutom åt grönt, som ni kanske kan se på bilderna? Inte optimal ljussättning för att ta foton heller, haha. Jag kan dock vara extremt petig med ljussättningar, alltså jag kan störa mig på att det inte är bra ljus på restauranger/caféer.

Restaurangens betyg: 3.5/5. Trots allt, minus för väntan och ljuset, men plus för ok personal och bra mat! Läget är också perfekt nere vid ån. Och, lokalen är faktiskt underbar med sina bergsväggar!

FÖLJ:

2 svar

  1. Ååååh vad mysigt! hehehehe, gjorde nästan en liknande sak i veckan med min kille då vi firade tre år.

    Fast det var på Max. Och jag fick fel hamburgare:(

    Haha, näää men seriöst, det är fan värt att lyxa till det ibland! Man måste fan leva emellanåt:)

    1. Hahaha Tina, du alltså! Får mig allt att sitta här och småfnissa för mig själv :) Vi skulle SÅKLART valt MAX om det hade funnits som alternativ. Men det finns ju inte i Finland :””(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.