Jennifer sandström

Myslördag.

Vaknade i morse efter en skön sovmorgon med pluggångesten kvar över mig från gårdagen. Stressad lite över det men sen gick vi till ett café där jag skrev 400 ord och pluggade grammatik, så nu känns det bättre. Har insett att no way in hell att jag kommer få för mig att plugga något annat. Men det är väl så det brukar kännas i slutet av ett moment i kursen och veckan innan tenta…

café tiirikkalacafé i Åbotiirikkala café

Sitter ännu på caféet och myser och pluggar. Stället heter Tiirikkala och ligger precis vid ån i närheten av domkyrkan här i Åbo. Vi skulle egentligen till biblioteket men de hade ju givetvis stängt, så vi hamnade här istället (så mycket bättre). Det är första gången vi är här och jag är totalförälskad i stället. De spelar mysigaste musiken och stället i sig är helt underbart, ett gammalt hus med magiskt trägolv, fina träväggar och två våningsplan. Om kvällarna spelas här live jazz-musik. Först drack vi kaffe och jag grönt te, och åt en morotskaka (yuuum!) Senare kom Mumin med en kopp glögg!! Och jag dog! 1 november och första julkänslorna får smyga sig på. Ute mörknar det just nu och jag tänker att glögg, pepparkakor, mörker, snöflingor(!!) – ja, det kan jag nog vänja mig vid för en stund i alla fall. När kommer snön här? Jag tror till och med jag drömt om snö.

glögg
Älskar-älskar glögg! Mandlar och russin är en kombo jag äter året om, men de gör sig förstås bäst i glöggen!

I kväll ska vi gå och bowla med Victoria och hennes pojkvän. Sedan ska vi på tumanhand gå och äta middag på restaurang. Gudars så lyxigt, vi gör ju aldrig sånt sedan vi kom till Finland (i Tyskland var det i princip det enda vi gjorde…)

Puss på er, ha en fin halloween – ta hand om varandra ♥
/Jennifer, känner sig nöjd och tacksam över livet

halloween pumpa
Pojkvännen min gjorde en så söt pumpa!! Står och ler i vårt fönster.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.