Jennifer sandström

Påskafton i Finland.

Jag berättade ju om den finska påsken häromdagen, men jag har fortfarande inte hunnit berätta om allt jag gjorde under min påskhelgen i Finland. Tog lite blogg-ledigt där borta och då får allting komma såhär i efterhand!

På påskaftonen vaknade vi i Helsingfors, eller rättare sagt Esbo. Esbo är egentligen en egen stad men väldigt nära Helsingfors och de är ganska sammankopplade. Tydligen skulle Finlands statsminister besöka Tapiola (stadsdel i Esbo) och eftersom vi bodde bara ett par minuter från centrum så promenerade vi dit och sa hej. Vi sa faktiskt inte hej, men jag hade gärna gjort det!

Finlands statsminister heter Alexander Stubb och den uppfattning jag fått av honom så är han riktigt vettig och jag gillar honom! Han skriver bland annat krönikor i Blue Wings som är Finnairs “flygplans-magasin” och den jag läste på planet till Finland var både fin och inspirerande om the power of positive thinking. Så jag hade gärna gått fram till honom och sagt att jag tycker han är cool! Men det var så mycket folk där så vi tittade lite starstrucked på honom innan vi gick vidare.

Den stilige, långe mannen i beiget och glasögon är Mr Stubb:

Alexander Stubb Finlands statsminister

Det coolaste tyckte jag var att han dök upp på det lilla torget i Tapiola bland alla vanliga människor trots att det var påskafton och han hade kunnat vara i Alperna och åka skidor eller vad-som-helst. Nu är det dock val i Finland om en vecka så att ta ledigt just nu (påsk eller ej) är kanske inte prio ett för topp-politikerna! Han representerar för övrigt Kokoomus (gulligt namn!) som är om jag förstått det rätt Finlands motsvarighet till Moderaterna.

Stubbs modersmål är både finska och svenska och utöver det talar han tyska, franska och såklart engelska. SÅ imponerande och jag älskar hur den här videon illustrerar det i jämförelse med Löfven, haha. Kolla videon om ni inte sett den tidigare!

Efter en fika inne i stan hoppade vi in i bilen och drog på en liten utflykt till Hangö. Det är Finlands sydligaste stad, den ligger väldigt vackert vid havet och är ett populärt sommarställe. Vi kunde ana det trots de tjocka molnen.

Hanko Finland  Hanko  Hangö Finland

Det var jättevackert i Hanko!

FÖLJ:

4 svar

  1. I’m a little bit in love with Mr Stubb! ❤ Obviously, I’m not up on all his policies and whatnot, but he seems to come across as a great guy! He puts our *insert expletive of your choice here* Prime Minister Cameron to shame!

    1. I know! Haha I love when you can still like someone even though you do not share that person’s opinions :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.