Jennifer sandström

På äventyr i London.

Hallå hörni! Vilket spännande äventyr det här är. Jag på vift ensam i London.

Flygresan med mina kids gick himla bra.

Fick vänta lite på flygplatsen men sen hoppade jag på tåget in till stan och var SÅ EXCITED över cirka allt jag såg. Tänkte “jag går av vid Hyde Park Corner, det är nog en bra idé”. Det var inte en bra idé.

Det första jag ser är en grupp från STS, eftersom de gör utflykter till London är det rätt troligt att stöta på dem, men fortfarande – kändes så himla ironiskt. Det var dock bara början.

Jag känner genast ta mig bort från alla turister! Börjar gå förbi Buckingham Palace. Hör många olika språk, mest allt annat än engelska. En hel del svenska. Och så plötsligt ser jag svenska flaggor och mitt framför mig drar en hel grupp med cyklister klädda i gult och blått och svenska flaggor förbi och in i något sorts mål… Jag kände bara, spelar London mig ett spratt?

Går ner i första bästa tunnelbana och försöker lista ut hur man får en biljett. Blir arg. Är dessutom trött och låg på energi. Går ner i nästa och tänker att jag måste härifrån! Frågar om hjälp. Kortet funkar inte, bankomaten funkar inte. Har inga cash. Försöker igen och tackolov går det igenom!


På någon bro där jag nästan bröt ihop pga vilsen och kvävd av turismen.

Frågar informatören nere i tunnelbanan hur jag tar mig till Camden. Och lägger till är de färre turister där? Han skrattar. Så då frågar jag uttryckligen okej var ska jag åka om jag vill se vad som helst förutom turister? Han föreslog Warwick Avenue och det kommer jag honom vara evigt tacksam för!

Warwick Avenue är ett vackert område att bo i! Och i närheten finns Little Venice. Mitt kanske mysigaste område någonsin. Det var så lugnt och ljuvligt och magiskt. Folk som bodde i dessa båtar? Och taken var täckta av charmiga blomkrukor.

     

Var så lycklig när jag satt i slutet av kanalen på det här caféet, drack en öl och läste min bok! Livsnjutning deluxe. Bättre än alla turistattraktioner.

FÖLJ:

6 svar

    1. Kan tänka mig – kanske därför jag gillade området så! Måste åka till Amsterdam snart :)

  1. Ja Little Venice är mysigt. Vill man undvika turister så rekommenderar jag annars Chiswick eller Highgate lite längre ut. I centrala London är det nästan omöjligt men det finns delar av Chelsea som är ganska orörda neråt Fulham till. Även Islington känns bra norrut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.