Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

Ombord på Silja Resort

Reklamsamarbete med Silja Line

Hej vänner. Klockan är 17.25 och jag skriver till er från båten påväg till Sverige. 

När jag flyger ser jag fram emot målet, destinationen. Men att ta sig till och från flygplatsen, behöva gå igenom säkerhetskontroll, vänta vid gate och boarda – kanske till och med mellanlanda på Arlanda om jag ska vidare till Göteborg, det är inte något jag tycker är särskilt trevligt. När jag däremot tar färjan så ser jag också fram emot själva resan.

Jag är ju kanske också lite konstig som älskar att åka färja ensam, tycker det är sjukt avkopplande och ett perfekt tillfälle för egentid och reflektion. Gillar att ta tillvara på tiden när det inte finns några andra måsten. Jag kan äta något gott, blogga, lyssna på ljudböcker och gå och kika lite i butiker. Allting blir väldigt kravlöst. Samtidigt som jag alltid är lite förvantansfull pga. påväg någonstans.

Den här gången har jag dock turen att få ha med mig min kille! Yay! Sist vi åkte båt till Stockholm tillsammans var nästan två år sen. Vi har alltid åkt i de enklaste hytterna, där det bara är enkelsängar, därför känns det extra lyxigt att åka i en Deluxe-hytt nu – den har dubbelsäng. Minns hur vi brukade kolla på serier tillsammans i en av de smala sängarna och sen fick jag kliva över till den andra enkelsängen när vi väl skulle sova.

Silja Resort – något för alla

Silja Line har förresten nu i höst lanserat sitt nya koncept Silja Resort – där de vill lyfta hur mycket som egentligen finns att göra på båten och att det finns någonting för alla. Oavsett om du är ung och partysugen eller äldre och vill lyxa till det, reser med kompisarna eller kanske med din älskade – så finns något för dig.

Här står jag och blickar ut mot promenaden, vi har rummet en våning upp med fönster ut hit.

Mumin drömmer sig bort, eller förfasas? Who knows?

Det här är mer riktigt till oss och är vi i detta nu – ute på däck i en magisk solnedgång med en lätt vind som fladdrar i mitt hår. Eller inte just ikväll, det är nämligen mulet och lite för kallt för att hänga utomhus.

Vi sitter just nu vid baren och funderar på var vi ska äta ikväll. Jag har provat många av restaurangerna, men inte alla, och  tänker att T kunde få välja eftersom han inte följer med särskilt ofta. Han är svag för italienskt, så får se var vi slutar.

Jag beställde en gin&tonic med Kalevalas gin, hade inte testat den innan. Men ångrar nu att jag inte tog en med jordgubbar istället. Eller ett glas bubbel. Faller alltid för grupptrycket.

I båtens programblad kan man se vad som händer på båten och vilka restauranger och butiker som finns. Man kan också hitta den infon i appen och måste säga att jag är sjukt imponerad av Siljas app – älskar när känslan är “åh så bra!” eftersom man inte känner så särskilt ofta (med appar alltså, oftast är de buggiga och ganska värdelösa). Den påminner till exempel när man kan checka in, har bordsreservering, är iland och så vidare.

Efter middagen ska vi antagligen basta, så mysigt! Och sen imorgon äta en god frukost, komma fram till Stockholm och kliva på tåget mot Göteborg.

Västkusten, snart ses vi!

FÖLJ:

9 svar

  1. Jaaa, jag har åkt de massor av gånger nu senaste året och trivs så bra ombord! :) Trots att det gungar – då är det bara att gå och lägga sig, haha.

 1. Det var så sjukt längesedan jag åkte färja så minns knappt det. Var 6 år. Dags igen någon gång. Har bara fått för mig att jag inte gillar det.

  1. Åh, minns du något? Tycker du ska ge det en chans som vuxen också. Jag har lite trauma från mina båtresor som barn (mamma blev uppbjuden av en finsk man som ville dansa och jag tyckte inte om att någon kom och tog min mamma, haha!) Kom och hälsa på i Helsingfors!

 2. Åhhh så himla gott att ni snart är här. Hoppas vi ses redan idag 😍 Det finns ett helt gäng här som längtar efter er❤️

  1. Hihi <333 Längesen fick lyckade klämma in såhär mycket häng som senaste helgen. Kan du fylla 50 igen nästa år kanske?

   1. Jaaa – vilken bra idé… Känns lite tomt att det är över… Men vi hittar på nåt snart igen, eller hur ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.