Jennifer sandström

Nej, jag visste inte vem Angela Merkel var.

Det händer ibland att jag måste stanna upp och på riktigt fråga mig själv om jag bor under en sten. Som om jag liksom är isolerad från omvärlden och missar cirka 90% av det som händer runt omkring mig. Det är som om all information, sådant som ALLA känner till, bara går mig oberört förbi. En klassisk mening från människor jag hänger med är “Skämtar du?! Vet du du inte vem det är?” och mina kollegor har dagligen konversationer med referenser till händelser/människor/filmer/böcker jag aldrig hört talas om.

Min allmänbildning är på riktigt så jäkla låg och det är inte helt ok. (Eller ja det är väl ok, men jag vill vara mer allmänbildad!) Förra veckan var jag nära på ett mentalt sammanbrott av besvikelse när jag insåg att jag inte kände till världens mäktigaste kvinna – Angela Merkel. Och det trots att jag bott i “hennes land” det senaste halvåret. Jag visste på riktigt inte vem hon var och jag hade inte hört hennes namn. Alltså?! Japp, bor under en sten, och alla tappar hakan när jag (motvilligt, pga pinsamt) berättar detta.

Det kändes lite som en identitetskris – vem är jag ens? Men sanningen är att det inte första gången det här händer. Jag har ett otal gånger frågat mig själv varför jag saknar kunskap om saker och ting som alla andra verkar veta och jag har ett otal gånger diskuterat detta med andra. Slutsatsen har ofta varit att jag helt enkelt har intresse för annat och råkar vara bra på en hel del annat. Det kanske inte finns plats för allt? Jag tänker att det är bara så mycket information som hjärnan kan hantera – och tanken som följer är att jag borde sluta följa några av de bloggarna jag läser och istället öppna upp typ SvD.se lite oftare (eller över huvud taget, jag läser aldrig nyheterna, såg enbart på Nyhetsmorgon när jag bodde i Sverige och det har jag ju inte gjort på ett år)… Nu ska jag ge det en ny chans. VDn för mitt förra företag hade dock en teori om att inte läsa nyheterna. Enligt honom var det slöseri med tid. Sen finns det LOA som menar att det är så mycket negativt i nyheterna att man bör undvika dem, typ. Men, jag kan behöva allmänbildningen och kunskapen!

Angela Merkel Tyskland

Läste idag en intressant artikel om Merkel – och passande är det hennes födelsedag – grattis en av världens mäktigaste kvinnor, från och med nu ska jag hålla ögonen på dig!

Vet inte exakt vad jag vill ha sagt med detta, jag borde väl egentligen hålla det för mig själv? Eller så vill jag bara dela med mig av sådant som gör en mänsklig på något vis. Och påminna er om att varje dag är en ny chans för förändring och förbättring!

Andra människor jag blivit informerad om vilka de är på senaste tiden:
– Mohammad Ali

– Michael Schumacher
– Vincent van Gogh
– Kimi Räikkönen 

FÖLJ:

3 svar

  1. Haha jag tycker det är ganska otroligt att du missat Muhammad Ali och van Gogh! Även Schumacher och Merkel så klart, men mest de andra :D
    Kimi Räikkönen känner jag inte till, men är inte så intresserad av Formel 1 heller :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.