Jennifer sandström

Sök
Stäng denna sökruta.

När vintern kom till Finland.

Precis när julen passerat och just som vi alla börjat tro att det faktiskt kanske inte blir någon vinter alls i år. Klimatförändringarna har helt enkelt eliminerat vintern från dessa nordliga breddgrader. Slut med minusgrader och snö. Snart är det ungefär som att bo i Spanien även här. 

Nähädu, då minsann passar det. 

Det mysiga i det hela är dock att det är fint att njuta av vinteraktiviteter och den vackra lite vita marken. Såsom skridskoåkning (som i och för sig varit möjligt sedan november, men ändå).

    

Det var den julhelgen hörni, vi kan prata lite mer om den senare. Är nämligen påväg till jobbet nu. Lite tungt efter en lång och skön helg. Hann ju bli van att inte behöva kliva upp medan det fortfarande är mörkt…. Men ser ut som att jag får fånga början på en magisk soluppgång i alla fall, alltid något! 

Jobbar ni i veckan eller har ni jullov på riktigt? Känns så himla vuxet och ofett att inte ha jullov.

FÖLJ:

9 svar

 1. Eftersom att jag bott många år i Sthlm som är typ på samma breddgrad som Helsingfors så kan jag meddela att vintern ofta kommer i mellandagarna och att januari och februari är vintermånaderna här.

  Jag är ledig. Känns hur skönt som helst när man har familj och vänner långt bort att julen innebär en längre ledighet. Är faktiskt ledig ända till 7 januari.

  1. Joo det är visserligen sant, jag har ju egentligen lärt mig det de åren jag bott söderöver – men tycks glömma det och förra julen hann ju bli vit även här ;)

   Gud vad skönt! Blir det några resor hemåt Sverige? Och du Alex – varför kommer jag inte in på din blogg??? :((

   Kram!

   1. Ja vi är i Sthlm över nyår. Lite stressigt men också underbart att vara hemma.

    Vi har tekniska problem med bloggen, den har blivit hackad flera gånger nu så vi har “stängt” den för att uppdatera. Så ingen kommer in. Supertråkigt men förhoppningsvis fixat snart!

 2. Jag är faktiskt på jobbet just nu, men har så mycket plusflex att det räcker med några timmar idag (dessutom smugglade jag med mig hundarna). Annars har jag SEMESTER från förra tisdagen och börjar igen på måndag den 4.

  Nästa jul blir ju usel, nästan inga röda dagar eller klämdagar…

  1. Oj, du har redan tänkt på nästa jul! Ja men det stämmer – då blir julafton på en fredag? En brittisk kollega berättade att i UK om en röd dag infaller på en helg så får de alltid ta den på måndag eller om det är två dagar så måndag-tisdag… Bra grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.