Jennifer sandström

När ska fler människor än hippies och miljöaktivister börja reagera och ta sitt ansvar?

På senaste tiden har jag börjat fundera ganska mycket över sådant som inte rört mig förut. Jag funderar kring världens sjuka konsumtion och regnskogarna som skövlas. Om hur ihärdigt vi jobbar för att kunna spendera. Spenderar pengar vi slitit hårt för, till, vilken vinning? Mat på bordet i all ära. Men allt det där andra då? Den tioende kjolen i min garderob, hundratjugonde toppen, det där nagellacket i en ljusrosa färg som är nästan identisk ett jag redan har. En Macbook Air, för den är ju hälften så tung som en Macbook Pro. En fin klocka, som jag tröttnat på ett halvår senare då jag köper ytterligare en ny. Och så de enorma mängder kött vi äter. Hur Mc Donalds spottar ut hamburgare efter hamburgare och varenda familj alldeles för ofta lagar mat innehållandes kött som hjälper till att förorsaka miljön. För att inte tala om alla pengar som läggs på utseende. Visst, jag är kapitalist och tänker i väldigt liberala banor där människor ska få lägga sina pengar på vad de önskar. Men jag tycker det är tragiskt att vi bryr oss så mycket om att bära dyra märkesskor och ha fyllda läppar och så lite om naturen och vår jord.

Hur länge ska vi fortsätta leva såhär?
När ska fler människor än hippies och miljöaktivister börja reagera och ta sitt ansvar?

När ska jag ta det där sista steget och börja se över min egna tillvaro? Sluta shoppa som om det var det enda som betydde något och istället börja bry mig om sådant, något, som är viktigt. Jag vill inte fortsätta blunda. För vad gör vi när det är försent? Vad gör vi när våra barn inte längre kan leva på den jord vi ärvt från våra förfäder?

Och jag vet att det här är så jävla djupt och att alla ni ba, men vad har flugit i henne, vad snackar människan om liksom? Men det här är tankar som har börjat bekymra mig mer och mer på senaste. Och jag tycker det är viktigt. Att fler borde öppna ögonen och våga se. Framför allt att jag själv gör någonting åt det. Men det är ju så lätt att leva så som alla andra gör och aldrig ta tag i det, att glömma bort och låtsas om att allting är okej.

Mvh. Grubblifer


Daintree Rainforest in Cape Tribulation, Australia.

FÖLJ:

3 svar

  1. Efter mina månader i Mexico har jag insett hur jäääkla enkelt det är att göra några små, enkla förändringar och hur stor skillnad det faktiskt gör..

  2. Börja i små steg med dig själv så kommer din inställning och val smitta av sig på omgivningen :-)

    Världen blir vackrare och grönare för varje dag och vi är många som blir allt mer medvetna även utanför aktivist och hippiesfären ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.